SON DAKİKA: KPSS İptal Edildi (Yeni Tarihi de Açıklandı)

64
22
4
2
1
Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS sınavının iptal edildiğini açıkladı.

Bu hafta başında ortaya çıkan KPSS sınavındaki soruların daha önce bir yayınevinin soru kitapçıklarında bulunduğu iddiası, ülkede büyük bir gündem yarattı. Söz konusu olayın ardından ÖSYM Başkanı görevden alınırken ve yerine farklı bir isim gelirken, bugün sınava girenlerin merakla beklediği açıklama geldi.

Yeni Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz Pazar günü gerçekleşen KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. Bununla birlikte 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos’ta yapılacak KPSS oturumları da ertelendi.

Yeni KPSS tarihi açıklandı:

ösym

ÖSYM Başkanı Ersoy, yeni KPSS takviminin 17 Eylül'de başlayacağını açıkladı. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyeceğini de paylaştı. Ersoy, tüm adaylardan da özür diledi:

"Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), bu hafta başında ülkede büyük bir gündem yarattı. ÖSYM tarafından paylaşılan cevap kağıtlarının ardından onlarca KPSS sınav sorusunun tek bir yayın evinin sorularıyla aynı olduğu iddia edildi. Bu duruma sosyal medyada büyük tepki yağdı.

Sosyal medya başlayan tepkilerin ardından ÖSYM iddiaları yalanlarken yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatılmış, ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınmıştı. Yeni ÖSYM Başkanlığına bu gece Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atanmıştı. Yaşanan tüm gelişmeler şu şekildeydi:

64
22
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
64
22
4
2
1