Letgo Benzeri Eşya Alıp Satabileceğiniz En İyi 9 Uygulama

18
7
5
4
2
Eğer Letgo, Sahibinden veya GittiGidiyor gibi uygulamalardan sık sık alışveriş yapıyor ve bir noktadan sonra aradığınızı bulamıyorsanız, siz takipçilerimiz için bu uygulamalara benzer olan Zebramo ve Dolap gibi alternatifleri sıraladık.

Devir artık teknoloji devri ve bu neredeyse her alanda geçerli. En basitinden artık market alışverinizi bile online uygulamar üzerinden evinize sipariş edebiliyorsunuz. Tabii kıyafet, kitap, bilgisayar parçası veya herhangi bir eşyayı da online alışveriş sitelerinden temin edebiliyorsunuz. Hatta sadece sıfır ürünler değil, ikinci el araba, ikinci el telefon, ikinci el bisiklet veya ikinci el bilgisayar gibi birçok önemli eşyayı da daha ucuza kapatabiliyorsunuz.

Bu tarz alışveriş yapabileceğiniz Letgo, Sahibinden veya GittiGidiyor gibi ünlü uygulamalar var. Ancak bazen bu sitelerden bile aradığınızı bulamadığınız olabiliyor. Bu içeriğimizde sizlere bu ünlü online alışveriş sitelerine alternatif olabilecek ve aradığınızı kolaylıkla bulmanızı sağlayacak Letgo benzeri uygulamalardan bahsedeceğiz.

Letgo ve benzeri ikinci el eşya alım-satım uygulamaları

Letgo

letgo indir

Letgo, sahibinden satılık araba veya kiralık daireden ikinci el mobilya, telefon ve konsola kadar birçok ürünü bulabileceğiniz bir site. Sitede kullanmadığınız eşyalarınızı satarak kolay bir şekilde para kazanabilir veya yüzbinlerce kullanıcının milyonlarca ürününü uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Üstelik İstanbul, İzmir, Ankara ve Türkiye’nin diğer tüm illerinden satıcı ve alıcı bulabiliyorsunuz.

Kitaplar için Sahaf:

sahaf indir

Sahaf, kitaplığınızda artık boşu boşuna yer kaplayan ve elden çıkarmak istediğiniz kitapları paraya dönüştürebileceğiniz bir uygulama. Sadece satmak değil, bulması zor olan kitaplar dahil birçok kitabı da bu uygulamada ucuza satın alabiliyorsunuz. Aradığınız kitapları sahafçılara da sorabiliyorsunuz

Genellikle otomobil arayanlar için Sahibinden:

Sahibinden.com, sahibinden satılık veya kiralık araba, daire ve ikinci el veya sıfır birçok ürünü bulabileceğiniz devasa bir platform. Sahibinden’de sadece eşya, otomobil, teknolojik cihazlar değil iş ilanları, hizmetler, iş makineleri veya ustaları da bulabilirsiniz. Bu bağlamda Sahibinden için Türkiye’nin en büyük platformlarından biri diyebiliriz.

Geri kalan her şey için GittiGidiyor:

GittiGidiyor indir

GittiGidiyor da aynı Sahibinden.com gibi devasa bir platform. GittiGidiyor’da ikinci el telefon, konsol veya televizyon gibi birçok ürünü bulabilmeniz mümkün. Onaylanmış satıcılardan ise sorunsuz sıfır ürünler bulabiliyorsunuz. GittiGidiyor’un bir güzel yanı ise indirim kuponları. Kullanıcılarına indirim kuponları sayesinde kolaylık sağlayan GittiGidiyor, alışveriş yapmak için güzel bir site diyebiliriz.

Giyim ve aksesuarlar gibi ihtiyaçlar için Zebramo:

Zebarmo indir

Zebramo, daha çok elinizde bulundurduğunuz kozmetik, giyim ve ev eşyası tarzı ürünleri kolayca satıp paraya çevirmenize yarayan bir uygulama. Her ne kadar bahsettiğimiz kategoriler sıklıkta olsa da platformda elektronik eşyaları da alıp satabiliyorsunuz. Uygulamanın güzel yanı ise Zebramo Kargo sayesinde kargolamalarınızı indirimli biçimde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kıyafet ihtiyaçlarınız için ikinci seçenek Gardrops:

gardrops indir

Gardrops’a giriş yaparak artık giyinmediğiniz kıyafetlerinizi veya kullanmadığınız aksesuarlarınızı siteye %0 komisyon vererek elinizden çıkarıp paraya dönüştürebiliyorsunuz. Aynı şekilde birçok ürünü çok uygun fiyattan satın alabiliyorsunuz. Satın alımlarda herhangi bir sorun olursa uygulama size para iadesi de yapıyor.

Modacruz

modacruz indir

Modacruz da aynı Gardrops gibi ikinci el abiye, kadın aksesuarları, iç giyim, tesettür giyim veya kozmetik alım satımı yapabildiğiniz bir platform. Sitenin her ay 6 milyon civarında ziyaretçisi oluyor ve toplamda 3 milyon üyesi bulunuyor. Eğer bir sorun oluşursa ürünleri iade etme seçeneği de sizlere sunuluyor.

Giyim ihtiyaçlarınız için üçüncü seçenek Dolap:

Bir ara kendinize, çocuğunuza severek aldığınız elbise, ayakkabı, çanta, gözlük veya saat gibi eşyaları Dolap uygulaması sayesinde kolayca paraya dönüştürebiliyorsunuz. Kullanmadığınız ikinci el ürünleri satarken güvenilir mi diye düşünmeden direkt olarak satış yapabileceğiniz Dolap’ta kargo kodu sayesinde kargonuzu da ücretsiz bir şekilde gönderebiliyorsunuz.

Bebek giyimi ve aksesuarları için BebeCruz:

bebecruz indir

Bebecruz, Modacruz’un alt uygulaması niteliğinde. Ancak Modacruz’un aksine Bebecruz, adından da anlaşılabileceği üzere tamamen bebek giyim, aksesuar ve eşyaları üzerine. Platformda ikinci el bebek arabasından tutun da akülü arabaya kadar her şeyi ikinci el olarak uygun fiyata bulabiliyorsunuz. Aynı şekilde elinizde bulunan ikinci el bebek ürünlerini de kolayca elinizden çıkarabiliyorsunuz.

İkinci el elektronik eşya alırken nelere dikkat edilmeli?

ikinci el elektronik eşya alırken

İkinci el eşya alışverişi yaparken, öncelikle yapmanız gereken gerçekçi bir fiyat belirlemek. Örneğin, iPhone model telefonlar değerlerini uzun süre korurlar. Yani sıfır ürünle ikinci el ürün arasında uçurum boyutunda bir fark aramak yanlış olur. Eğer aldığınız üründen memnun kalmak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey en ucuzunu aramak değil, hak ettiği ucuzlukta olan ürünlere odaklanmak.

Gerçekçi bir fiyat belirlemek bir köşede dursun. Daha önemli bir husus daha var. Alacağınız elektronik ürün muhtemelen her sene yeni modeli çıkan bir ürün olacaktır. Yeni model çıktığı zaman da doğal olarak daha da ucuzlayacak. Bu yüzden sabırlı davranmak, alışverişi doğru zamanda yapmak ikinci el elektronik alışverişinde en çok faydası dokunan noktalardan biri.

ikinci el kıyafet

Son olarak, doğru bir satıcı bulmak da çok önemli. İkinci el alışveriş yapılan siteler her satıcı için bir puanlama yapılmasına izin verir. Yapacağınız alışverişi olabildiğince fazla kişi tarafından puanlanmış, iyi puana sahip bir satıcıdan yapmanız riski en aza indirmekte önemli bir rol oynayacaktır.

E-ticaret dendiği zaman kullanılabilecek platformları listelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Bu platformlar arasında seçim yapmak gördüğünüz gibi amacınız göre çok değişkenlik gösterebiliyor.

Bir tanesi elektronik üzerine odaklanırken, başka bir tanesi giyim üzerine yoğunlaşıyor. Yani ne arıyor olursanız olun, aradığınız şeyi bulabileceğiniz site listemizin içinde bir yerlerde. Tek yapmanız gereken ne almak ya da ne satmak istediğinize karar vermek. Dileriz yardımcı olabilmişizdir :)

18
7
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
18
7
5
4
2