Toplu Bağlantı Platformu Linktree'nin Erişim Engeli Kaldırıldı

53
12
3
2
1
Birçok bağlantıyı bir araya getirip, tek bir bağlantı olarak paylaşılmasını sağlayan Linktree, 13 Ekim'de erişime engellenmişti. Bugün, platformun erişim engeli kaldırıldı.

Geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, toplu bağlantı platformu Linktree'ye erişim engeli getirildiğini aktarmıştık. 13 Ekim'de alınan karar, bugün yeniden kaldırılmış durumda

Linktree, birden çok bağlantıyı bir araya getirip, tek bir bağlantı üzerinden paylaşmanızı sağlayan bir platform olarak biliniyor. İçerik üreticiler, bu platform sayesinde kendi sosyal medya hesaplarının bir listesini oluşturup, bu listeyi tek bir bağlantı üzerinden paylaşabiliyorlardı. Ayrıca e-ticaret üzerine paylaşım yapan içerik üreticileri de bu platform üzerinden alışveriş listeleri oluşturabiliyorlardı. Birkaç gündür ulaşılamayan platform, şimdi yeniden hizmet vermeye başladı.

BTK sorgulama sayfasındaki karar kaldırıldı:

BTK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun internet sitesinden yaptığımız sorgulamada, Linktree için herhangi bir karar bulunmadığı sonucuna ulaşıyoruz. 

Sorgulama sayfası, 13 Ekim'de şöyle görünüyordu:

BTK site sorgu

Linktree'nin linktr.ee alan adına bağlanmaya çalıştığımız zaman, hiçbir sonuç alamadığımız dönemde, BTK'nın sorgu sayfasında şu ifadeye yer veriliyordu:

linktr.ee, 13/10/2023 tarihli ve 41 sayılı Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir.

53
12
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
53
12
3
2
1