Yüzüklerin Efendisi'nin Hakları Bir Oyun Şirketine Satıldı: Gandalf ve Aragorn'un Kendi Filmi Gelebilir!

21
5
2
2
1
Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit gibi eserlerin film, oyun gibi haklarını elinde bulunduran Middle-earth Enterprises, İsveç merkezli oyun şirketi Embracer Group tarafından satın alındı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalar, gelecekte Gandalf, Gollum, Aragorn gibi ikonik karakterleri anlatan filmler görebileceğimizi gösterdi.

J.R.R Tolkien tarafından yaratılan Yüzüklerin Efendisi (LOTR) ve Hobbit serisi, hem kitaplar hem de filmler nedeniyle dünyanın en çok sevilen eserleri arasında yer alıyor. Bu nedenle de bu yapımlar hakkında çıkan yeni gelişmeler, milyonlarca insanın heyecanlanmasına neden oluyor. 2 Eylül’de, bir Yüzüklerin Efendisi dizisi olan The Rings of Power’ın Amazon Prime’da bizlerle buluşacağını biliyoruz. Merakla beklenen bu yapım, aşina olduğumuz LOTR hikâyesinin binlerce yıl öncesinde geçecek.

Dizi için heyecanlı bekleyiş sürerken Yüzüklerin Efendisi konusunda şimdi de başka önemli bir gelişme yaşandı. J.R.R Tolkien’in bu iki eserinin haklarını elinde bulunduran Middle-earth Enterprises, İsveç merkezli bir oyun şirketi tarafından satın alındı.

LOTR evrenindeki ikonik karakterleri anlatan yeni filmler gelebilir

İsveç merkezli oyun şirketi Embracer Group, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi gibi eserlerin film, oyun, hediyelik eşya, tema parkları gibi haklarını elinde bulunduran Middle-earth Enterprises’ı satın aldı. Şirketin, miktarı açıklanmayan bu satın alımın ardından Orta Dünya’dan tanıdığımız karakterleri temel alan spin-off filmler yapabileceği ifade edildi.

Embracer’dan bir sözcü satın alımla ilgili yaptığı açıklamalarda, J.R.R Tolkien’in eserlerindeki Gandalf, Gollum, Aragorn, Galadriel, Eowyn gibi ikonik karakterlere dayanan ek filmler yapabileceklerini belirtti. Ayrıca hayranların, evreni keşfetmeleri için yeni fırsatlar sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu satın alımın biraz şaşırtıcı olduğunu da eklemek gerek. Birçok kişi, eserlerin haklarının Amazon başta olmak üzere eğlence sektöründeki dev isimler tarafından alınmasını bekliyordu. Ancak bu gerçekleşmedi ve bu haklar Embracer’a gitti. Satın alıma kitapların yayın haklarının dahil olmadığını; bu hakkın Tolkien’in mülkiyetini yöneten yasal organ Tolkien Estate ve yayıncı HarperCollins’te bulunduğunu ekleyelim. Bu ikili ünlü yazarın The Silmarillion ve Bitmemiş Öyküler eserlerini de kontrol ediyor.

Çoğunlukla PC ve konsol için geliştirilen oyunlarla tanınan Embracer, geçtiğimiz mayıs ayında da popüler seri Tomb Raider’ın haklarını satın almıştı.

Ayrıca Yüzüklerin Efendisi hakkında son dönemde yaşanan gelişmelere göz atın:

21
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
5
2
2
1