Saygın Bir Marka Yaratmak İçin Uygulamanız Gereken 5 Adım

31
5
3
2
2
Günümüzde internetin getirdiği kolaylık sayesinde insanlar, kendi işlerini çok daha kolay bir şekilde kurabiliyorlar. Peki kendi markanızı diğer markaların önüne geçmesini nasıl sağlayabilirsiniz? İşte bu yazımızda yapmanız gereken 5 önemli şeyi söylüyoruz.

İçinde bulunduğumuz dijital çağ, insanların evinden iş yapma olanağını inanılmaz şekilde artırdı. Bundan yalnızca 20 sene öncesinin dünyasıyla günümüzde internetli, sosyal medyalı dünyasını kıyasladığımızda, insanların artık çok daha büyük kitlelere ulaştığını görebiliyoruz.

Elbette her şeyde olduğu gibi internette iş kurmanın da belli başlı eksileri var. Günümüzde oluşan iş kurma kolaylığı sayesinde her insan kendi çevrimiçi işini kurabiliyor. Dolayısıyla sizin kurduğunuz markanın, diğer markaların önüne geçmesini sağlayacak bir artısı olmak zorunda. Peki bunu nasıl sağlarsınız? İşte bilmeniz gereken en önemli 5 adım.

1. Yatırım ilk şart:

sanal iş kurmak

İnternette az sonra sayacağımız hizmetleri veren birçok ücretsiz platform bulunuyor ancak bu platformları kullanan markalar, ücretli platformları kullanan markaların gerisinde kalıyor çünkü hizmette eksiklik yaşanıyor. Dolayısıyla işinize yatırım yapmak, markanızı ön plana çıkaracaktır. Yatırım yapmanız gereken en önemli alanlardan bazıları işe şu şekilde:

  • Markanızı özel kılacak logo ve isim bulmak.
  • Kullanıcı dostu ve güvenli bir internet sitesi tasarlamak ve geliştirmek.
  • Kullanıcı dostu bir ana sayfa tasarlamak ve geliştirmek.
  • Sitenizin SEO optimizasyonunu uygun hâle getirmek.
  • Adwords kullanmak ve sosyal medyada aktif olmak.
  • Sitenize alan adı almak.

İnternet üzerinden bir iş kurduğunuzda size ulaşmak isteyen müşterilerin ilk durağı internet siteniz olacaktır. Dolayısıyla sitenize giriş yapıldığında müşterilerin istediği bilgileri zahmetsiz bir şekilde bulmasını sağlamak zorundasınız ancak bundan önce tabii ki müşterileri çekmeniz gerekecektir. Bunun içinde sitenizi arama motorlarına göre optimize ederek daha çok trafik almayı hedeflemelisiniz.

2. Sanal ofis kiralayın:

sanal iş sanal ofis

Sanal ofis kiralamak, size resmi işyeri adresi ve telefon numarası vereceğinden markanızın daha profesyonel görünmesini sağlar fakat bunların dışında en önemlisi sitenin kurucusuna güvenlik ve gizlilik sağlar. İnternet üzerinden iş kuruyorsanız tabii ki kendi ev adresinizi ve telefonunuzu oraya girmek istemezsiniz.

3. Marka vaadinizi koruyun:

marka vaadi

Markanız için bir net amaç ve vizyon belirlediniz mi? İnsanların neden sizin hizmetlerinizi ya da ürünlerinizi alacağını biliyor musunuz? Markanızın vadettiği şey ne? Bu sorular, bir marka kurarken en dikkat etmeniz noktaları ortaya çıkarıyor.

Marka vaadinizi takip etmekten kastımızı şu şekilde açıklayalım: Ürününüzün müşteriye ulaşması için gereken zamanı iki gün olarak duyuruyorsanız bu zamanı aşmamalısınız. Ürününüzün XYZ için yardımcı olacağını düşünüyorsanız bunu yapabilmesini sağlamak zorundasınız.

4. İnsanların yorum yapmalarını sağlayın:

sanal iş geridönüş

Kendinize bir iş kuruyorsanız insanların yorumlarına da yer vermelisiniz. İnternet sitenizde ve sosyal medya profillerinizde insanların yorumlarını bırakabilmelerini sağlamalısınız.

Bu noktada önemli bir uyarımız var. Sitenize koyduğunuz geri dönüşlerin isimsiz olmamasına dikkat edin çünkü bu yorumlar, alınan görüşlerin siz tarafından yapılmış olduğu algısı yaratabilir. Ayrıca gelen olumsuz eleştirileri de kaldırmaya çalışmayın. Siz kaldırdıkça o olumsuz eleştiriler giderek artabilir.

5. Dili düzgün kullanın:

sanal marka dili

Sosyal medyaya bir açıklama eklerken, blogunuzda bir yazı yazarken ve insanlara e-posta atarken dilinizi düzgün kullandığınızdan emin olun. Herhangi bir dilbilgisi hatasına yer vermeyin. Bunun için göndereceğiniz ya da paylaşacağınız metinleri tekrar tekrar okuyun.

İnternet üzerinden kendi işlerini kurmak isteyenlere önerilerimiz burada sona eriyor. Tabii ki yaptığımız önerilerin kesinlikle en doğru yol olduğunu söylemiyoruz ancak bunları yapmanızda fayda var. İnternet üzerinden işlerle kaynayan dünyamızda kendinize yer edinmeniz için bizim önerilerimizle birlikte daha kapsamlı araştırmalara da göz atmanızı öneriyoruz.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/10/how-to-quickly-build-reputable-brand-online.html
31
5
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
31
5
3
2
2