McLaren, Ön Camı Olmayan Süper Arabası Elva’yı Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

21
10
4
4
2
McLaren, eski ikonik modellerinden birine yeniden hayat vererek modern hale getirdi. McLaren Elva, tavansız ve ön penceresiz tasarımı ile ilginç bir görünüş sunuyor.

McLaren’ın Elva ismini verdiği Ultimate Serisi’nin yeni aracı, lüks otomobil üreticisinin 1960’lardan McLaren Elva M1A modelinden ilham alıyor. McLaren Elva’nın modernleştirilmiş tasarımı, diğer araçlardan çok farklı bir görünümde.

Elva, tıpkı selefi McLaren Elva M1A gibi tavan ve ön cam olmayan bir tasarıma sahip. McLaren Elva’ya isteğe bağlı olarak ön cam eklenebiliyor. Ancak bu durum, aracın satıldığı bütün her yerde geçerli değil. Şirket tarafından belirlenen bazı pazarlarda bu işlem yapılabiliyor. 

McLaren Elva

İngiliz otomobil üreticisi, Elva’yı kullanacakların geleneksel bir ön cama ihtiyaçları olmayacağını düşünüyor. Çünkü McLaren Elva’nın tasarımı, yolcularına aerodinamik bir “balon” ile koruma sağlıyor. Aracın yolcu bölümünün hemen önünde bulunan yaklaşık 15 cm’lik deflektör kılavuzu, ön havalandırma deliğinden çıkan türbülanslı havanın araçtaki yolcuların üzerinden gitmesini sağlıyor. Bu şekilde araçta bulunan kişiler rüzgardan rahatsız olmuyor. 

McLaren Elva, bu aerodinamik yapısına ek olarak çok güçlü bir motoru da gövdesinde barındırıyor. McLaren Elva’nın karbon fiber gövdesinin altında 804 beygir gücünde, çift turbo şarjlı, 4.0 litrelik V8 motor bulunuyor. Bu güçlü motor, 7 vitese sahip durumda. McLaren Elva, güçlü tasarımı sayesinde 6.7 saniyede 200 km/s hıza ulaşabiliyor. 

McLaren Elva

McLaren’ın Ultimate serisinin yeni süper aracı olan Elva, güçlü motor tasarımının yanında iyi bir kabin tasarımını da kullanıcılarına sunuyor. Elva’nın kabini, 8.0 inçlik ekran bir bilgi-eğlence sistemi sunuyor. Aracın arka tarafı ise iki kaskın sığabileceği bir depolama alanına sahip. 

McLaren Elva, 1 milyon 690 bin dolar (yaklaşık 9 milyon 750 bin lira) başlangıç fiyatı duyurulan araçtan 399 tane üretilecek. McLaren Elva, 2020 yılı sonuna kadar sahiplerine ulaştırılacak.  

McLaren Elva

McLaren Elva

McLaren Elva

Kaynak : https://www.motor1.com/news/381916/mclaren-elva-debut-price-performance-info/
21
10
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
21
10
4
4
2