Tüm Zamanların En İyi 9 Mobil Bilardo Oyunu (Android - iOS)

4
2
1
0
0
Ülkemizde en çok 8 top ve 3 top çeşitleri oynanan bilardo, aslında çok sayıda farklı çeşide sahip. Bizlerde bu çeşitleri en iyi yansıtan oyunları bir araya getirdik. Tabii minimalist yapıyı sevenlerin de deneyebileceği oyunlara da yer verdik. En iyi mobil bilardo oyunları yazımıza hoşgeldiniz.

Bilardo, dünya arenasında kendine fazlasıyla yer bulan sporlardan biri. Bu popülerlik, Türkiye’de de etkisini gösterir vaziyette. Bilardo salonları, birçok neslin okul astıktan sonra ortak durağı olmuştur. Çoğu insanın bilardo salonlarında unutamadıkları güzel anıları vardır.

Bu yüzden mobil platformlarda birçok bilardo oyunu var. Bizler de bu oyunlar arasında en dikkat çekenlerden oluşan, hem iOS hem de Android platformlarında yer bulan oyunlardan oluşan bir liste hazırladık. Dilerseniz önce listemizde bulunan oyunlara kısaca göz atalım:

Android ve iOS için en iyi mobil bilardo oyunları (Özet liste):

  • 8 Ball Pool
  • Billiards City
  • Billiards Club (Android)
  • Kings of Pool
  • Real Pool 3D (Android)
  • Pool Break Pro (Android)
  • Pool Mania (Android)
  • Pool Stars
  • Total Snooker

Listemizde yalnızca ücretsiz olarak oynanabilen oyunlara yer verdik. Tabii bu oyunlar arasında dilerseniz belirli bir ücret karşılığı ayrıcalıklara sahip olma şansınız olabiliyor. Şimdi her oyuna teker teker yakından bakalım.

Android ve iOS için en iyi mobil bilardo oyunları:

8 Ball Pool:

8 Ball Pool, mobil platformlarda bulunan en popüler bilardo oyunlarından birisi. Oyunda çok sayıda masa rengi, çoklu oyunculu mod, 8 oyuncuya kadar desteklenen bir turnuva modu ve basit bir seviye sistemi mevcut. Seviye atladıkça da bilardo oynayabileceğiniz farklı ortamlar açılıyor.

Oyuncular oyunu oynadıkça oyun içi para kazanıyor. Bu paralar sayesinde daha yüksek seviyelerdeki turnuvalara katılabiliniyor. Oyunda bulunan grafik ve mekanikler diğer ücretsiz bilardo oyunlarında görebileceklerinizle benzer. 8 Ball Pool, çok oyunculu olarak bilardo oynamak isteyen normal oyuncular için birebir.

8 Ball Pool Android ve iOS için indir:

8 Ball Pool APK indir:

Billiards City:

Billiards City de popüler bilardo oyunları arasında yer alıyor. Oynanış ve mekanikler açısında eski Flash oyunlarına benzer bir yapısı var. Aynı zamanda listemizde bulunan oyunlar arasında iyi denilebilecek seviyede tek kişilik oyun moduna sahip olan sayılı seçeneklerden biri.

Oyun içerisinde birçok masa şekli mevcut. Oyunda bir seviye sistemi kullanılıyor. Oyuncu seviye atladıkça daha da zorlaşan bir rakip yapısına sahip. Oyun içerisinde bulunan reklamlar mevcut. Ancak bu reklamlar sayesinde oyun tamamıyla ücretsiz. Oyun içi satın alım mevcut olmayan bir bilardo oyunu arıyorsanız, Billiards City tam size göre.

Billiards City indir:

Billiards Club (Android):

Billiards Club, listemizde bulunan oyunlar arasında en basit yapıda ve en kolay olan seçeneklerden biri. Rekabetçi oyunlara oranla daha çok rahatlatıcı bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu basitliğin arkasında iyi derecede bir top fiziği mevcut. Aynı zamanda, oyun iki boyutlu bir oynanışa sahip.

Oyun çevrimdışı oynamayı desteklediği için, istediğiniz anda oynayabilirsiniz. Özellikle metroda vakit geçirmek için birebir. Yani kısa süreçlerde oynayabileceğiniz basit bir bilardo oyunu arıyorsanız, Billiards Club’ı deneyebilirsiniz.

Billiards Club indir:

Kings of Pool:

Kings of Pool, rekabetçi oyun deneyimini seven bilardocular için. Bu rekabetçi oyun yapısını destekleyen en önemli unsurlardan bir tanesi oyunda bulunan top mekanikleri. Oyun 3 top bilardo yapısını değil, 8 top bilardo yapısını destekliyor. Oyun içerisinde bir liderlik tablosu ve “trickshot” denen atışlar oluşturabileceğiniz bir motor bulunuyor.

Kings of Pool, son dönemlerin gözde teknolojisi arttırılmış gerçekliği destekliyor. Herhangi bir düz zemine kameranızı tutarak, bu zemini anında bir bilardo masasına çevirebiliyorsunuz. Bu özellik, bilardo oyunlarında çok sık rastlanan bir unsur değil.

Kings of Pool indir:

Real Pool 3D (Android):

Real Pool 3D de birçok özelliğe sahip bilardo oyunlarından biri. İçerisinde bulunan Facebook ile giriş yapma seçeneği sayesinde dilerseniz Facebook arkadaşlarınızla birlikte oynayabiliyorsunuz. Oyun dilerseniz iki boyutlu, dilerseniz de üç boyutlu olarak oynanabiliyor.

Oyunda bulunan seçenekler arasında 8 top ve Snooker bulunuyor. Oyuna alışmak biraz zaman alıyor. Ancak alıştıktan sonra mekanikleri de iyice öğrenince oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. Yani oyunun erken aşamalarında istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Ancak sabırlı olursanız çok zevkli bir hâl alabiliyor.

Real Pool 3D indir:

Pool Break Pro (Android):

Pool Break Pro, mobil platformda bulunan en eski bilardo oyunlarından biri. Ancak yaşına rağmen çok oynanıyor. Çünkü en eski olmasının yanı sıra, en iyi olanlarından biri. Oyunda seçebileceğiniz birçok oyun modu bulunuyor. Bunlar 3 top, 4 top, 6 top, 7 top, 8 top, 9 top, 10 top ve Snooker gibi seçenekler.

Mekanikler yeterince basit. Oyun da yeterince iyi grafiklere sahip. Fizikler tarafında da geçer not alıyor. Ancak oyun iki yılı aşkın süredir güncelleme almamış. Yani geliştirici oyunu artık kendi haline bırakmış olabilir. Bu yüzden eğer paralı sürümünü satın almayı düşünüyorsanız, öncelikle bedava sürümü denemenizde fayda var.

Pool Break Pro indir:

Pool Mania (Android):

pool mania

Pool Mania için listemizde bulunan en basit oyun diyebiliriz. İçerisinde çok sayıda oyun modu ve karmaşık mekanikler bulunmuyor. Bu oyun, arada bir oyunu açarak kısa vakitler geçirmek isteyen okurlarımız için harika bir seçenek. Çünkü alışmak için bir süre gerekmiyor. Aynı zamanda üstüne çok emek harcamaya da gerek yok.

Oyunu oynarken zamansız bir şekilde karşınıza çıkan reklamlardan şikayetçi olabilirsiniz. Aynı zamanda optimizasyon anlamında da bazı sıkıntıları mevcut. Beklediğinizden daha hızlı bir şekilde bataryanızı bitirebilir. Ancak oyun içi satın alım sunmaması, basit bir oyun deneyimi vadetmesi denemeye değer bir hâle getiriyor.

Pool Mania indir:

pool mania

Pool Stars:

pool stars

Pool Stars da içerik açısından oldukça zengin olan seçeneklerden biri. Oyun hem iki boyutlu hem de üç boyutlu bakış açısına sahip. Bu yüzden size en rahat geleni seçerek o şekilde oynayabilirsiniz. Oyunda çok oyunculu, tek kişilik kariyer modu ve bir liderlik tablosu bulunuyor.

Oyuncular 8 top ve 9 top modları için kendi meydan okumalarını oluşturup paylaşabiliyorlar. Diğer oyuncular da bu meydan okumaları deneyebiliyor. Ortaya oldukça yaratıcı sonuçlar çıkabiliyor. Oyunun yapımcısı birçok farklı bilardo oyununa daha sahip. Hepsi birbirine benzer yapıda bu yüzden onlara da göz atabilirsiniz.

Pool Stars indir:

Total Snooker:

total snooker

Listemize bir de Snooker oyunu koymasak olmazdı. Ülkemizde kendine has bir hayran kitlesine sahip olan Snooker, dünyada çok sayıda takipçiye sahip. Total Snooker da Snooker’ı en basit haliyle oynatan oyunlardan biri. Oyun kuş bakışı iki boyutlu bir oynanışa sahip.

Dilerseniz turnuvaya katılabiliyor, dilerseniz çok oyunculu olarak oynayabiliyor ya da arkadaşınızı davet edebiliyorsunuz. Bunların dışında, içerik olarak çok zengin bir oyun olduğu söylenemez. Oyunun basit yapısı, zaten yeterince zor olan Snooker’ı daha oynanabilir bir hâle getirmiş.

Total Snooker indir:

Mobil platformda bulunan en iyi bilardo oyunlarını sıraladığımız yazımızın sonuna geldik. Listemizde, eğer bilardo seviyorsanız kesinlikle denemeniz gerektiğini düşündüğümüz birçok oyun mevcut. Eğer sizin de sevdiğiniz farklı oyunlar varsa bu oyunları bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

4
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
0
0