İster Ücretli İster Ücretsiz! Her Bütçeye Uygun Birbirinden Eğlenceli 10 Mobil Oyun Tavsiyesi

24
7
3
2
1
İster Ücretli İster Ücretsiz! Her Bütçeye Uygun Birbirinden Eğlenceli 10 Mobil Oyun Tavsiyesi
İster hikâyeli oyunlardan hoşlanıyor olun ister basit, vakit geçirmelik oyunlardan. Her türden oyun severi tatmin edecek türden bir liste hazırlamaya özen gösterdik.

Telefonlarımız ve diğer mobil cihazlarımız artık hayatımızın önemli bir parçası hâline geldi. Öyle ki bu cihazlarımızı her zaman yanımızda taşıyor, sürekli olarak kullanıyoruz.

Bizler de boş vakitlerinizde eğlenmek için oynayabileceğiniz hem ücretli hem de ücretsiz oyunlardan oluşan yeni bir mobil oyun tavsiye listesi ile karşınızdayız. O hâlde gelin, başlayalım.

Her bütçeye uygun 10 mobil oyun tavsiyesi

Tek kişilik ve oldukça uzun bir hikâyeye sahip olan Japon rol yapma oyunu Another Eden, bitmek bilmeyen bir macera arayan oyuncular için güzel bir tercih olabilir.

Hikâyenin ön planda olduğu bir oyun arıyorsanız, sıra tabanlı oynanışı ve rol yapma ögelerini de seviyorsanız, Another Eden’in tam da size göre olduğunu söyleyebiliriz. Türe ilk defa girecek oyuncular için ilk başlarda birazcık karışık gelebileceğinin uyarısını da yapalım.

Adanızı ne pahasına olursa olsun Viking istilacılarına karşı savunacağınız Bad North: Jotunn Edition, rogue-lite türündeki gerçek zamanlı strateji yapısıyla ilginizi çekebilir.

Minik krallığımızı istilacılara karşı savunduğumuz bir oyun olan Bad North: Jotunn Edition, taktikselliği ön plana atıyor. Ortalama dört veya beş saat içerisinde bitirebileceğiniz oyun, boş zamanlarınızda kafa dağıtmak için birebir.

Yılların meşhur platform dövüş oyunu Brawlhalla, diğer oyunculara karşı mücadele etmek isteyen kişiler için şahane bir seçenek.

İster tek ister arkadaşlarınız ile birlikte eğlence dolu saatler geçirebileceğiniz Brawlhalla, birçok farklı karakter ve harita seçeneği ile oldukça zevkli bir dövüş arenası vadediyor.

Vaktiniz kısıtlı ise kısa süre içerisinde dahi değerlendirebileceğiniz Crossy Road da eğlenceli bir yapıya sahip. 

Önümüze çıkan engelleri aşarak ilerlemeye çalıştığımız Crossy Road, oldukça basit bir yapı üzerinden gitmeyi tercih ediyor. Kısa ve sınırlı bir vakit içerisinde zamanınızı iyi bir şekilde değerlendirmenizi sağlayabilecek olan oyun, eski günlerde oynadığımız basit oyunları da hatırlatan cinsten.

Geçtiğimiz yılların en başarılı bağımsız yapımlarından bir tanesi olan Dead Cells, rogue-lite türüne ilk defa giriş yapacak oyuncular için fazlasıyla iyi.

Sürükleyici oynanışı, akıcı müzikleri ve tatmin edici kontrolleriyle çok severek oynayabileceğiniz oyunlardan bir tanesi olan Dead Cells, çeşitlilik bakımından da tatmin edici. Doğrudan bir hikâye anlatım tekniğini benimsememiş olsa da kendi içerisinde birçok sırrı ortaya serebileceğiniz bir hikâyeye de ev sahipliği yapıyor.

Mühendislik yeteneklerine güvenen her oyunseverin göz atabileceği bir oyun olan Poly Bridge de listenin sevilen oyunlarından.

Fizik tabanlı yapısının yanı sıra içerisinde bolca bulmaca barındıran bir oynanışa sahip olan Poly Bridge, hiç durmadan köprü inşa ettiğiniz türden bir oyun. Kimi zaman sizi zorlayacak, sinirlendirecek ama büyük oranda eğlendirecek!

Terk edilmiş yalnız bir çocuk olarak oyuna başladığımız Playdead’s INSIDE, dünyasının sırlarını ve gizemlerini esrarengiz bir biçimde sunuyor.

  • Fiyatı:
    • App Store: Ücretsiz (Belirli bir yerden sonra ücretli)
    • Google Play Store: Oyun mağazada bulunmuyor

Oyun dünyasının etkileyici bağımsız yapımlarından bir tanesi olan INSIDE, ücretsiz bir şekilde sunulsa da oyunun belirli bir kısmından sonra 119,99 TL’lik bir ücret talep ediyor. Terk edilmiş bir çocuk olarak yer aldığımız bu karanlık dünyanın korkunç sırlarıyla yüzleşiyoruz.

Çıktığı yıldan bu yana çok büyük bir kitle tarafından büyük beğeniler toplayan LIMBO, mutlaka oynanması gereken oyunlardan.

Kız kardeşimizin peşinden gittiğimiz esrarengiz bir yolculuğu anlatan LIMBO, başarılı bulmaca ve platform ögeleri ile oyuncuları ilk baştan etkilemeyi başarıyor. Sır perdelerini aralayacak ve bu acımasız dünya ile tanışacaksınız.

Bilgisayar ve konsollar için piyasaya sürüldüğünde büyük ses getiren yapım, My Friend Pedro: Ripe for Revenge adı altında mobil cihazlara da uyarlandı.

My Friend Pedro, mobil tarafa PC ve konsollardan daha farklı bir uyarlama tercih eden oyunlardan bir tanesi olmuş. Kontrolleri ilk başlarda birazcık zorlasa da alıştıktan sonra keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yapıya ve hikâyeye sahip.

Sevimli bir Viking olarak oynadığımız Oddmar, başarılı oynanışının yanı sıra sürükleyici bir hikâye de sunuyor.

Sinematikleri, sanat tasarımı ve özenle tasarlanmış bölümleri ile birlikte sizlere gerçekten zamanın nasıl geçtiğini unutturacak türden bir macera olan Oddmar, Viking döneminde geçen hikâyelere ilgisi olan oyuncular için şahane bir tercih olacaktır.

24
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
7
3
2
1