'Bitcoin Safiye'nin Ardından, Muğla'da da Bitcoin Dolandırıcılığı Yapıldığı Ortaya Çıktı

14
2
1
1
0
'Bitcoin Safiye'nin ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde yine bir dolandırıcılık vakası yaşandı. İlçedeki bir alışveriş merkezinde iş yeri kiralayan bir K.Ö, farklı meslek gruplarından birçok kişiyi dolandırdı.

'Bitcoin Safiye' olarak tanınan Safiye Gökçe Y.'nin Bursa'da yakalanmasının ardından yeni bir Bitcoin dolandırıcılığı daha ortaya çıktı. Muğla'nın Marmaris ilçesinde alışveriş merkezinde iş yeri kiralayan bir kişinin, "Bitcoin" karşılığında çok sayıda turizmci ve esnafı dolandırarak ortadan kaybolduğu bildirildi.

Marmaris'in popüler bir alışveriş merkezinde bilgisayar ve yedek parça dükkanı bulunan K.Ö., iddiaya göre, 5 yıl önce arkadaşları aracılığıyla 'Bitcoin' işine girdi. K.Ö., 2 yıl boyunca aralarında savcılar, emniyet mensupları, asker, akademisyen ve iş insanlarının bulunduğu çok sayıda kişiden yüksek kar payı vaadiyle para topladı. İlk zamanlar para aldığı kişilerin Bitcoin karşılığı yüksek gelir elde etmesini sağlayan K.Ö., 3 yıl önce ise dükkanını kapatıp, ortadan kayboldu.

marmaris bitcoin dolandırıcılığı

Milyonluk vurgun yapıp sırra kadem basan K.Ö.'ye para verenler, dükkanının kapalı olduğunu görüp, telefonlarına yanıt alamayınca dolandırıldıklarını anladı. Mağdurlardan bazıları, farklı illerde de aynı yöntemle çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürülen K.Ö.'ye, Marmaris 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

Mahkeme tarafından çıkartılan tebligat, K.Ö.'nün ikamet adresi olarak gösterdiği dükkanına gönderildi. Tebligat kapalı dükkandan geri dönünce mahkeme, K.Ö.'nün duruşmalara polis zoruyla getirilmesine karar verdi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, K.Ö.'nün ilçeden ayrıldığını tespit etti ve yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak : https://www.turktime.com/haber/mugla-da-bitcoin-dolandiriciligi/525607
14
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
1
1
0