NASA, 10 Yıl İçerisinde Gelecek Olan Bir Asteroid İçin Hazırlanıyor

48
16
4
3
2
Astronomlar arasında fikir ayrılığı oluşturmuş, kimilerinin felaket olarak baktığı, kimilerininse bir fırsat olarak gördüğü 99942 Apophis asteroidi için çalışmalara başlandı. 2029 yılında Dünya'ya fazlasıyla yakın bir şekilde geçmesi beklenen asteroid, farklı iddiaları da ortaya çıkarttı.

NASA, 'Kaos Tanrısı' olarak isimlendirdiği 99942 Apophis asteroidi için hazırlıklara başlamış durumda. 340 metre çapındaki asteroidin Dünya'dan yalnızca 30 bin 577 kilometre uzaklıktan geçeceği düşünülüyor. Asteroidin geçmesiyle birlikte sonuçların da yıkıcı olabileceği ifade ediliyor.

Asteroid'in Dünya üzerinde bulunan iletişim ve hava durumu uydularından daha yakın bir mesafeden geçeceği biliniyor. Saatte 40 bin kilometreyle hareket edecek olan asteroidin rotasındaki minimal bir değişikliğin bile Dünya için son derece korkunç olacağı da bildiriliyor.

göktaşı

Aphosis'in boyutları ve Dünya'nın yanından geçerkenki mesafesi göz önünde bulundurulduğu zaman asteroidin potansiyel olarak zehirli olduğu da belirtildi. NASA'da bulunan bilim insanları, 2029 yılında gezegenimizin yanından geçecek olan asteroid ile birlikte asteroidin yörüngesinin değişebileceğinin, bunun sonucunda korkunç kayaların gezegenimize çarpabileceğinin de farkında.

2029 yılında muazzam bir hızla hareket edecek olan asteroid, Ay'ın genişliği kadar olan bir yolu yalnızca bir dakikada alacak ve gökyüzündeki yıldızlar kadar parlak bir şekilde görünecek.

dünya

Bazı araştırmacılara göre asteroidin Dünya'ya çarpma olasılığı 100 binde 1 olduğu için korkulacak bir nokta bulunmuyor. NASA'daki bazı araştırmacılar da asteroidin Dünya'ya bu kadar yakın geçmesinin çalışmalar için ciddi bir önemi olduğunu düşünüyor. Benzer asteroidler için ciddi araştırma imkanları doğurabilecek olan bu asteroid, kimileri için kötü görülürken kimileri için de bir fırsat olarak adlandırılıyor.

Bilim insanları, asteroidin geçeceği zamanın yanı sıra asteroidin rotasını da belirlemiş durumda. Öncelikle güney yarımkürede çıplak gözle görülebilecek olan asteroid, Hint Okyanusu üzerinden ABD'ye doğru ilerleyecek.

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/science/1166919/NASA-asteroid-warning-Apophis-God-of-chaos-2029-earth-hit-news-Apep-99942-Apophis
48
16
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
48
16
4
3
2