NASA Zaman Makinesi’nin Testlerine Başlıyor!

0
0
0
0
0
NASA Zaman Makinesi’nin Testlerine Başlıyor!
NASA, bilim dünyasında ‘zaman makinesi’ olarak adlandırılan yeni teleskobun yapımını tamamladı, test çalışmaları ise başlamak üzere.

Yıldızlardan gelen ışıklar saniyede 300.000 km hıza (yani ışık hızına) sahip oldukları için yıldızlara bakarken aslında geçmişe bakıyoruz. Bu sebeple bilim dünyasında ‘zaman makinesi’ olarak adlandırılan ve insanoğlunu günümüzden 13,6 milyar yıla götüreceği belirtilen James Webb Uzay Teleskobu’nun test çalışmalarına başlanmak üzere.

8.8 milyar dolara mal olan James Webb Teleskobu, sahip olduğu üstün teknoloji sayesinde bundan 13,8 milyar yıl önce evrenin oluşumuna sebep olan Bing Bang’den (Büyük Patlama) 200 milyon yıl sonrasını inceleyebilecek. Hubble ile ulaşılamayan bölgelerin taranmasını sağlayacak olan James Webb teleskobu, 2018 yılından itibaren Hubble’ın yerini alacak. Hubble’a kıyasla uzayı çok daha detaylı inceleyecek olan James Webb’in dünya dışındaki yaşamın var olup olmadığıyla ilgili önemli keşifler yapabileceği belirtiliyor. 

6,5 metre boyundaki James Webb, Dünya'dan yaklaşık 1.6 milyon lilometre uzaklıktaki yörüngeye yerleştirilecek. Bu mesafe, Dünya ile Ay arasındaki uzaklığın yaklaşık 4 katına denk geliyor.78

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0