Netflix, Başarılı Olan Filmlere Fazladan Ödeme Yapacak

14
5
1
0
0
Netflix, filmlerini üreten yapımcılara yeni ödemeler yapacağı bir plan üzerinde çalışıyor. Üzerinde çalışılan ödeme planına göre Netflix, başarılı olan filmlerin yapımcı, yönetmen ve oyuncularına ek ödemeler yapacak.

Netflix, başarılı olan filmlerine ek ödemeler yapacağı bir ödeme planı üzerinde çalışmaya başladı. Şirket bu şekilde, başka stüdyolara gidebilecek projeleri kendi bünyesine katmayı planlıyor. 

Netflix’in üzerinde çalışma yaptığı bonus ödeme sistemi, Hollywood yapımlarına gişeden gelen paranın bir kısmını ödemesinden farklı bir sistem olacak. Netflix, bundan önce bünyesinde olan projelere önceden bir ödeme yapıyordu. Film, Netflix üzerinden yayına girdikten sonra ise herhangi bir ödeme yapılmıyordu. 

Netflix’in film bölümünden sorumlu başkanı Scott Stuber, başarıya göre yapılacak sonradan ödeme planı için bazı yapımcılar ve konunun uzmanları ile görüştü. Ancak görüşmelerden, bonus ödemenin ne kadar olacağı ve bonus ödemeyi projeden kaç kişinin alacağı dışarı sızmadı.

netflix ödül ödeme

Şirket birkaç sene önce film yapımlarının kurallarını sıfırdan değiştirdi. Netflix, artık projeler için her zamankinden daha büyük rekabetle karşı karşıya kalıyor. Bu rekabette yeni yetenekler kazanarak rakiplerinin önüne geçmeyi zorlaşıyor. Netflix, Disney gibi büyük stüdyoların, projelere sunduğu imkanları hala sunamıyor. 

Netflix, bu zamana kadar projelerin yayınlanmasından sonra yapılacak ödemeleri içeren anlaşmalar yapmadı. Bugüne kadar projenin maliyetinin tamamını ve üreticilere bir kısım prim ödeniyordu. Bu şekilde proje sahipleri filmler yayınlanmadan önce para kazanmış oluyordu. Ancak bu şekilde yapılan anlaşmalar, filmin potansiyel kârını dışarıda bırakıyordu. Ancak şirket şimdi bu ödeme planından vazgeçerek, filmlerin başarısına göre ödemeler yapacak. 

netflix ödül ödeme 2

Film sektöründe, Netflix hala bir tartışma olmaya devam ediyor. Netflix, bazı filmlerin sinemalarla aynı anda ya da kısa bir süre sonra kendi ağında da yayınlanmasını istemişti. Netflix’in bu önerisi sinemacılar ve sinema salonu sahiplerinde öfkeye sebep olmuştu. Hatta bazı sinema zincirleri Netflix filmlerine karşı tavır almışlardı. Kanada’nın sinema zinciri Cineplex, Kanada Film Festivali’nde Netflix filmlerinin kendi salonlarında oynatılmasına izin vermemişti. 

Filmlerin başarısına göre yayına girmesinden sonra ödenecek bonuslar, Netflix’e yeni yeteneklerin katılmasına neden olabilir. Netflix, yeni projeler kazanmak için önemli projelere daha büyük yerler vermek gibi yöntemleri de kullanmak istiyor. Ancak Netflix’in bu ofansif yaklaşımı filmlerinin festivallerde gösterilmesine engel olurken, büyük sinema zincirlerinin Netflix’in önerisine yaklaşmasını da engelliyor. 

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/entertainment/news/netflix-said-to-plan-to-pay-bonuses-to-filmmakers-when-movies-succeed-2103828
14
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
5
1
0
0