Netflix'e Oyun İçi Kullanıcı Adları Geldi: Netflix Games Daha da Büyüyebilir

6
2
2
1
0
Oyun özelliğinde bir türlü istediği başarıyı yakalayamayan Netflix, oyuncu isimlerini kullanmanın yolunu açmaya hazırlanıyor. Bundan sonra profil adımızın yerine oyuncu ismimizi kullanabileceğiz.

Netflix, dijital yayıncılıkta yakaladığı popülerliği oyunlar üzerinden de pekiştirmek istiyor. Firmanın bu amaçla attığı çok sayıda adım olsa da, istediği başarıyı elde edebildiğini söylemek zor. Yine de yayın platformu bu özellik üzerinde çalışmayı bırakmıyor. 

Platform şimdi de oyuncuların kendi oyuncu isimleriyle Netflix'te yer almalarının yolunu açmaya çalışıyor. Netflix'in oyuncu isimleri özelliğini mobil oyunları için test etmeye başladığı bilgisi internette karşımıza çıkıyor. Yaptığımız testlerde de bu bilginin doğruluğunu teyit ettik (bana da gelmiş özellik).

Artık arkadaşlarımızı daha kolay bulabileceğiz

whatsapp

Şimdiye kadar herhangi bir oyun platformuna üye olduysanız, platformun sizden özel bir kullanıcı adı istediğini bilirsiniz. Aynı durum artık Netflix için de geçerli olacak. Böylece kendinize özel bir şekilde bilinmenizin yolu açılacak. 

Böylelikle bir oyun oynayacağınız zaman arkadaşlarınızı da oyuna davet etmeniz kolaylaşacak. Böylece platformdaki profil isimlerimizi kullanmamız gerekmeyecek. Zaten çoğu kişi profil ismi olarak kendi ismini seçtiği için yaşanacak kaosun da önüne geçilmiş olacak. 

Oyun içi kullanıcı adınızı ilk belirlediğiniz ekranda "Oyun içi kullanıcı adın, Netflix'te oyun oynarken görüntülenen benzersiz ve herkese açık bir addır. Profil simgen ve adın (kullanıcı adı), başkaları tarafından GÖRÜLMEZ.

Oyun içi kullanıcı adını dilediğin zaman değiştirebilirsin." ifadeleri yer alıyor. 

Bu özellik temel olarak Netflix platformunun sunduğu oyunları oynayan kullanıcılar için geçerli olarak. Oyun içi kullanıcı adının gelmesi ise yakın zamanda platformun oyun kısmına çok daha fazla yatırım yapacağına bir işaret olabilir. Henüz sadece mobil oyunlar barındıran platform, yakın gelecekte (kendince) Steam ve Epic Games'e rakip olmaya çalışabilir.

Özellik sizlere açıksa şu şekilde kullanılıyor: 

  • Profilimizde oyun içi kullanıcı adı oluştur yazan yere tıklıyoruz. 
  • Açılan ekranda kullanıcı adımızı belirliyoruz. 
  • Seçtiğimiz isim uygunsa yeşil tik, değilse kırmızı çarpı çıkıyor. Yeşil tik alabildiğimiz bir isim buluyoruz.
  • Kaydet düğmesine basıyoruz. 

Netflix geçen yıl Kasım ayından bu yana oyunlar ekliyor. Platformun hedefinde ise yıl sonuna kadar 50 farklı oyunu eklemek yer alıyor. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/8/27/23324515/netflix-gamertags-game-handles-mobile-gaming-community
6
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
1
0