Netflix, Farklı Süper Kahraman Dizisi Raising Dion'un İlk Fragmanını Paylaştı

19
4
4
4
0
Netflix, Farklı Süper Kahraman Dizisi Raising Dion'un İlk Fragmanını Paylaştı
Hiç şüphesiz ki son yılların en çok dikkat ve seyirci çeken yapımları süper kahramanlarla ilgili olanlar. Süper kahramanların hikâyelerini izlemek eğlenceli olsa da bir noktadan sonra olaylara daha farklı bir bakış açısı katan işler daha da dikkat çekiyor. İşte Raising Dion’da bunlardan bir tanesi.

Bugün, Black Panther’ın yıldızı Michale B. Jordan’ın hem yapımcılığını hem de oyunculuğunu yaptığı Netflix’in yeni dizisi Raising Dion’un ilk fragmanı paylaşıldı. Paylaşılan ilk videoda 7 yaşındaki Dion’u (Ja’Siah Young), annesi Nicole’ü (Alisha Wainwright) ve Dion’un yeteneklerini göstermesiyle birlikte karşılaştıkları zorlukları görüyoruz.

Diziye de adını veren çizgi romanın yaratıcısı ve dizinin baş yapımcılarından olan Dennis Liu, IGN’e verdiği röportajda diziyle ve çizgi romanla ilgili oldukça ilginç bilgiler verdi.

İlham kaynağı yaşamın kendisi

Liu, çizerliğini Jason Piperberg’ün yaptığı 2017’de yayınlanan Raising Dion’un ilham kaynağını şöyle anlattı:

“Raising Dion için birçok ilham kaynağı vardı. Karım Marie ve ben, balayımızda Kuzey Kutup Dairesi’nde Kuzey Işıklarına bakıyorduk. İyi ebeveynler olup olamayacağımızı konuşuyorduk. Çocuğumuz nasıl olurdu? Ya iyi bir ebeveyn olamazsak? Ya bu tuhaf ışıklar ona süper güçler verirse? Ya onu gözetmek zorunda kalırsak? Ayrıca Afro-Amerikalı bekâr anneleri belli sebeplerden ötürü Amerika’nın süper kahramanları olarak düşünüyorum. Bence yaratıcılık, hayatındaki şeyleri basitçe birleştirmek ve sanatın içerisinde mantıklı hale getirmek”

Çizgi romanın, diziden çok fazla farklılığı olduğunu ifade eden Liu, daha fazla çizgi roman yayınlamama kararını çok erken aşamalarda verdiğini böylece dizi versiyonuyla karmaşa yaşanmayacağını söyledi. Ancak Liu, bir noktada çizgi romana geri dönerek onu da bitirmeyi istediğini ifade etti.

Liu’nun çizgi romanının tek cümlelik özeti olarak “Superman’i hayal edin ancak Martha Kent’in bakış açıcısından” gösteriliyor. Yani aslında Raising Dion’ın süper kahraman türüne farklı bir bakış açısı getiriyor diyebiliriz.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/09/18/netflix-raising-dion-trailer
19
4
4
4
0
Emoji İle Tepki Ver
19
4
4
4
0