Orman Bakanı, Bazı Yardım Taleplerinin Neden Kabul Edilmediğini Açıkladı

330
19
12
6
5
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, orman yangınları için her yardım talebinin neden kabul edilmediğini açıkladı. Pakdemirli'nin açıklamalarına göre 5 tondan daha az miktarda su taşıyan uçaklar, hava trafiğini yoğunlaştırmaları nedeniyle istenmiyorlar.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'da basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalar sırasında her ülkenin yardım teklifini neden kabul etmediklerini söyleyen Bakan Pakdemirli, bunu bilinçli olarak yaptıklarını beyan etti. Bakan Pakdemirli'ye gibi her ülkenin yangın söndürme uçaklı yardım teklifinin nedeni, uçakların su taşıma kapasitesi.

Neredeyse bir haftadır ülkenin dört bir yayına yayılmış olan orman yangınlarına karşı kullanılabilecek en iyi silahlardan bir tanesi, yangın söndürme uçakları. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göre Türkiye'nin yangın söndürme uçağı yok. Hal böyle olunca da diğer ülkelerden kiralanan ya da yardım amacıyla kabul edilen yangın söndürme uçakları, kullanılıyor. Ancak bu da yeterince sonuç vermiyor. Peki Pakdemirli, bu konuyla ilgili ne düşünüyor?

"5 tondan düşük kapasiteli uçakları reddediyoruz"

Bekir Pakdemirli

Bekir Pakdemirli'nin yaptığı açıklamalara göre Türkiye'nin her yardım talebini kabul etmemesinin asıl nedeni, uçakların su taşıma kapasitesi. Bu bağlamda, 5 ton kapasitenin altında su taşıyan hiçbir uçağın yardım olarak kabul edilmediğini ifade eden Bekir Pakdemirli, bunun nedenlerine de değindi. Peki Türkiye, neden nispeten küçük yangın söndürme uçaklarını kabul etmiyor?

Bakan Pakdemirli'nin yaptığı açıklamalara göre küçük uçaklar, yangını söndürmek için yetersiz kaldıkları gibi, hava trafiğini de ciddi oranda yoğunlaştırıyorlar. Hal böyle olunca da hava trafiğini yönetmek hayli zor oluyor. İşte bu yüzden böyle bir karar verdiklerini söyleyen Pakdemirli, yetersiz uçakların gökyüzünde kalabalık etmesini istemediklerini ifade ediyor.

Kaynak : https://www.ensonhaber.com/gundem/bekir-pakdemirli-yardim-teklifi-elestirilerine-yanit-verdi
330
19
12
6
5
Emoji İle Tepki Ver
330
19
12
6
5