Otomobil Hastalarının Kalbinde Çarpıntı Yapacak 6 Gösterge Tasarımı

64
11
4
2
2
Araba üreticilerinin, arabaya dair bilgileri sürücüye sunmak için tasarladıklı gösterişli ibreler ve ikaz lambaları bulunuyor. Bugün sizin için 6 hoş araba gösterge tasarımını derledik.

Araba üreticileri, bir otomobili havalı göstermek istediğinde göstergeleri olabildiğince ‘süslü’ yaparlar. Arabaların icadından itibaren, analog göstergeler bize depo durumu, motor ısısı ve hız bilgisini gösterdiler.

Dijital teknolojiler ilerledikçe, tasarımcılara bu göstergelerle uğraşması için daha iyi fırsatlar doğdu. Günümüze yakın zamanda çıkan neredeyse her otomobilde artık şaşalı bir gösterge bölümü mevcut. Biz de bu listede birbirinden ilginç 6 araba göstergesini sizler için sıraladık.

Lancia Delta Integrale HF:

90’lı yıllarda Lancia, ralli arabasında minimalist gösterge yaklaşımını benimsemeyerek bir uçağın kokpitini andıran gösterge tasarımıyla süslemişti. Bu çok donanımlı göstergede arabaya dair her bilgiyi tek seferde alabiliyorsunuz. Eski ama heyecan verici.

Pagani Huayra:

Minimalizm, Pagani’den bahsederken pek kullanabileceğiniz bir kelime değildir ve Huayra modelinde de kesinlikle kullanabileceğiniz bir kelime değil. Hatta, bu gösterge o kadar çok detaya sahip ki, bahsetmesi oldukça zor. Dolgun ve güzel olan bu göstergenin tek sıkıntısı ise çok uzun süre bakınca başınızı ağrıtması.

Lamborghini Reventon:

Reventon, direkt olarak F-22 taktiksel savaş uçağından esinlenerek tasarlandı ve arabanın göstergesi de bir kokpiti andırıyor.

Honda Civic:

8. nesil Civic’te de neredeyse aynı geniş gösterge tasarımı vardı ancak 9. Nesilde bu tasarım biraz daha sadeleştirildi. Civic’in bu 2 nesli tarihin en iyisi olarak görülmese de, iki arabanın da göstergesi de oldukça iyi tasarlanmış ve alışılmışın dışında.  Hız göstergesi ve bilgi ekranı ön panelin üst tarafında duruyor ve bu sayede sürücü bu bilgileri görmek için gözünü fazla hareket ettirmek zorunda kalmıyor.

Ferrari GTC4Lusso:

Ferrari, genellikle göstergeleri ile gündeme gelmez ancak GTC4Lusso’nun çok havalı ve garip bir göstergesi var. Bu araçta yolcu aracın hızını, takometresini veya G kuvveti ölçeri görebildiği kendi göstergesine sahip.

The Audi Virtual Cockpit:

Bizler tam dijital ekranların ve geleneksel analog göstergelere alışmışken, Audi göstergelere yepyeni bir soluk getirerek bu paneli tamamen dijital yaptı. Bu sayede navigasyonu, hız göstergesini, takometreyi, depo durumunu, müzik çaları ve daha birçok özelliği bu panelden kontrol edebiliyorsunuz.

Birbirinden ilginç araba göstergelerini sıraladığımız haberimizin sonuna geldik. Daha fazlası için sitemizi takipte kalmayı unutmayın.

Kaynak : https://carbuzz.com/features/12-weird-wonderful-gauge-clusters
64
11
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
64
11
4
2
2