Yeni Batman Fragmanındaki Bilmeceyi Bir Oyun Tasarımcısı Çözdü

50
8
5
5
1
Yeni Batman filminin fragmanında görülen, filmin kötülerinden Riddler'ın Batman'e bıraktığı nottaki bilmece çözüldü.

Robert Pattinson’ın siyah pelerinin içine gireceği yeni Batman filminin fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Tüm DC filmleri gibi karanlık bir atmosfere sahip olan fragman, nasıl bir Batman filmi ile karşılaşacağımızı gözler önüne sermiş oldu. Ancak fragmanda ‘izlediğimizden’ daha fazlası saklı olabilir.

Fragmanın başında, Paul Dano’nun canlandırdığı ve filmin üç kötüsünden (Catwoman, Penguin ve Riddler) biri olan Riddler'ın bir kurbanını bantladığı görülüyor. Hemen ardından ise olay yerinde dedektifleri görüyoruz ve üzerinde “Batman’e” yazan bir not ekrana geliyor. Not açıldığında sol tarafta “Yalancılar öldüğünde ne yapar?” yazıyor. 

Yalancılar öldüğünde ne yapar?

batman fragman bilmece

Bu not aslında Riddler'ın Batman’e bıraktığı bir bilmece ve bilmecenin yanıtı, notun sağ alt kısmındaki şekillerde gizli. Muhtemelen bu bilmecenin çözümünü filmin içinde zaten göreceğiz ancak bir oyun tasarımcısı olan Mike Selinker, daha filmin ikinci fragmanı bile yayınlanmadan bilmeceyi çözdü ve Riddler'ın Batman’e mesajını ortaya çıkardı.

Fragman yayınlandıktan birkaç saat sonra Twitter üzerinden 12 tweetlik bir flood paylaşan Selinker, karakterleri modelleyerek bilmecenin gizemini nasıl ortaya çıkardığını detaylarıyla anlattı. Floodun tamamını okumak isteyenler buraya tıklayarak başlangıç tweetine gidebilirler. 

“Daha fazla yalan yok”

daha fazla yalan yok

Mike Selinker’in açıklamasına göre Riddler'ın Batman’e bıraktığı bilmecenin şifreli yanıtında “Yalan söylemeye devam eder” yazıyor. Bu yanıtı aklınızda tutun, zira şimdi Batman fragmanına geri dönüyoruz. Fragmanın başında Riddler'ın bir kurbanını bantladığını söylemiştik. Bantlanan kurbanın üzerinde ise “Daha fazla yalan yok” yazıyor.

Fragmandaki ipuçlarını birleştirdiğimizde Selinker’in yanıtının gerçek olma ihtimalinin epey yüksek olduğunu görüyoruz. Buna göre Riddler, ‘Adalet’in Adamı’ olarak bilinen Batman’i bir yalancı olarak görüyor. Yine de daha fazlası için film hakkında yapılacak yeni açıklamaları ve yayınlanacak yeni fragmanları beklememiz gerekiyor.

Batman fragmanı

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/paultassi/2020/08/23/someone-has-brute-force-solved-the-batman-trailers-coded-riddler-message/#24aaa6213730
50
8
5
5
1
Emoji İle Tepki Ver
50
8
5
5
1