PS5'in Kontrol Cihazının Tasarımı, Sony'nin Yeni Patentinde Ortaya Çıktı

68
18
8
7
7
Sony'nin yeni nesil PS5 kontrol cihazına dair tasarım ayrıntıları, şirketin yaptığı patent başvurusunda ortaya çıktı. Yeni DualShock, dışarıdan bakıldığında DualShock 4'ten farklı görünmüyor.

Sony, sonunda yeni nesil konsolu PS5'in DualShock patentlerini Japonya Patent Ofisi'ne sunarak yeni kontrol cihazı için ilk bakış imkânı verdi ancak patentte yer alan tasarıma bakılırsa DualShock 5, PS4'ün kontrol cihazıyla neredeyse aynı görünüyor.

Yeni DualShock; USB bağlantı noktası, daha büyük tetik düğmeleri ve daha küçük analog kontrolcüler içeriyor ancak ana hatlarıyla bakıldığında DualShock 4 ile arasındaki farkları görmek zor. Sony daha önce kontrol cihazının dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler gibi yeni özelliklere sahip olduğunu açıklamıştı. Elbette bunlar tasarıma yansıyacak değişiklikler değil bu yüzden patentte buna dair detaylara yer verilmiyor.

PlayStation 5'in kontrol cihazının tasarımını gösteren patent görselleri:

dualshock 5 tasarım

Yeni nesil DualShock'ta ışık çubuğu gitmiş gibi gözükse de geniş dokunmatik yüzey aynı yerinde duruyor. Bir zamanlar Sony, dokunmatik yüzeye oyunlar için yeni işlevler ekleme hayali kuruyordu ancak yıllar içinde neredeyse hiç kullanılmayan, gereksiz bir seçenek olmaktan kurtulamadı. Kim bilir, belki de yeni nesil donanımla birlikte bu yüzey daha fazlasını yapabilir.

Daha önce DualShock 5'in aşağıda görebileceğiniz tasarımla geleceği konuşuluyordu ancak yeni patente bakılırsa DualShock 4'ün neredeyse aynısıyla karşılaşacağız.

ps5 kontrol cihazı

Kontrol cihazı daha önce Sony tarafından açıklandığı üzere uyarlanabilir tetiklerle gelecek. Bu özelikle oyun oynarken tetik düğmeleri farklı direnç seviyelerine sahip olacak. Geliştiricilerin isteğine bağlı olarak oyunlara eklenecek ve ok atmadan önce bir yayı gererken veya çeşitli silahlarda farklı tepkiler verecek.

Ayrıca dokunsal geri bildirim de oyun deneyimine şaşırtıcı etkiler getirecek ve zorlu parkurlarda farklı hissetmenizi sağlayacak. Örneğin bir yarış otomobiliyle duvara çarpmak, futbol sahasında mücadele etmekten çok daha farklı hissettirecek. Hatta çimlerden veya çamur birikintilerinden geçerken engelleri farklı dokunsal etkilerle algılayabileceksiniz.

Sony, PS5'i 2020'nin sonlarına doğru oyuncularla buluşturacak ancak yeni nesil donanımın daha öncesinde, ilkbahar aylarında düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılması muhtemel.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/paultassi/2019/11/18/sonys-ps5-dualshock-controller-revealed-in-new-patent/#223ca46e6fdc
68
18
8
7
7
Emoji İle Tepki Ver
68
18
8
7
7