Razer'ın Yeni 'Keypad'i Tartarus Pro Satışa Çıktı

15
4
3
3
1
Görünümüyle ve rahatlığıyla oyuncularını memnun eden Razer, Tartarus model keypadlerine yeni bir üye ekledi. 32 programlanabilir tuşa sahip Tartarus Pro satışa çıktı.

Razer’ın iki yılda bir yeni bir keypad çıkarma geleneği bu sene de sürüyor. 2015 yılında Orbweaver Chroma ve 2017 yılında Tartarus V2 keypad'ini çıkaran şirket, bu yıl çıkaracağı Tartarus Pro keypad'ini satışa çıkardı. Yeni keypad, tuşlarında optik tuş teknolojisini kullanan ilk keypad olma özelliğini taşıyor.

Razer’ın Tartarus keypad'lerinin ilki 2013 yılında çıkmıştı. İlk keypad tamamen programlanabilir 25 tuşa sahipti. Bundan dört sene sonra Tartarus V2 sahneye çıktı ve daha rahat kullanımla birlikte birkaç ekstra tuşu beraberinde getirmişti. Bu sene çıkan Tartarus Pro’ya bakacak olursak genel anlamda Tartarus V2’nin görünümünü taşıdığını söyleyebiliriz.

razer tartarus pro

Tartarus Pro’nun beraberinde getirdiği en önemli özellik ise bahsettiğimiz optik tuş teknolojisi. Günümüzde çoğu klavye bir tuşa basında yalnızca bir komut elde ediyor. Fakat Razer’ın Tartarus Pro’sunda bulunan optik tuşlar, tuşu ne kadar içe bastığınızı ölçüyor. Bu sayede oyuncuların kontrolü çok daha yüksek seviyeye erişiyor.

Peki bu tuşların bize faydası nedir? Razer bunu bir örnekle açıklamış: Eğer oyun oynarken karakterinizi ilerletmek için tuşu biraz içeri iterseniz karakteriniz yürüyecektir. Ancak tuşa tamamen basarsanız karakteriniz koşmaya başlayacaktır. Kısaca anlatmak gerekirse analog oyun kumandalarında bulunan kontrolcüler klavyeye de gelmiş.

Tartarus serisinin yeni üyesi Tartarus Pro’nun tuş sayısında ise bir önceki modelle aynı. Tartarus Pro, Tartarus V2 gibi 32 programlanabilir tuşa sahip. Tartarus Pro’nun sahip olduğu konfigürasyon seçeneği ise klavyenin istediğinizde 64 tuşa çıkmasını sağlayabiliyor. Razer, bahsettiğimiz üzere Tartarus Pro’nun tuşlarını iki kademe yapmıştı. Bu kademelerde hangi tuş kombinasyonlarının bulunacağı ise Razer’ın yazılımıyla ayarlanabiliyor.

Razer’ın yeni keypad'i Tartarus Pro henüz ülkemizde satışa çıkmadı. Ancak keypad'i satın almak isteyenler Razer’ın kendi sitesinden ürünü 129,99 dolar (yaklaşık 750 TL) + kargo ücretini ödeyerek satın alabilirler.

15
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
15
4
3
3
1