ColorOS 6 İle Realme 3 ve Realme 3 Pro'yu Farklı Kılan Kullanışlı İpuçları

5
3
1
0
0
Realme 3 ve Realme 3 Pro cihazları, ColorOS 6 işletim sistemi arayüzü ile birlikte kullanıcılara kolaylık sağlayan bazı özellikler sunuyor. Cihazların ayarlarından etkinleştirilebilen bu özelliklerin çoğu, kullanıcılar için daha kişisel ve efektif bir kullanım sağlayabiliyor.

Cazip bir fiyat performans telefonları olan Realme 3 ve Realme 3 Pro, ColorOS 6 işletim sistemi arayüzünün de getirdiği bazı özellikler sayesinde kullanıcısına önemli kolaylıklar sağlıyor. Bir Realme 3 cihazı sahibiyseniz aşağıdaki ipuçları ve cihaz hakkındaki bazı püf noktalar işinize yarayabilir.

Yeni bildirimler için ekranı açmak

Realme 3 veya Realme 3 Pro’nuzla gelen yeni bildirimlere hızlıca göz atmak için yeni bir bildirim geldiğinde cihazın ekranının açılmasını ayarlardan aktif edebilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Bildirim ve Durum Çubuğu yolunu takip ederek 'Bildirimler için ekranı aç' seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.

Bölünmüş ekran modu

Ayarlar > Bölünmüş Ekran Uygulaması yoluyla bu modu etkinleştirdikten sonra ekranın alt kısmından 3 parmağınızı yukarı doğru kaydırarak bölünmüş ekran moduna geçebilirsiniz.

Uygulamaları gizleme

Uygulamaları gizlemek için, önce Ayarlar > Güvenlik yoluyla 'Uygulama Şifreleme' ve 'Uygulama Kilidi' ayarlarını etkinleştirmek gerekiyor. 'Uygulama Şifrelemesi' ayarını tamamladıktan sonra, uygulamaları gizli bir klasöre taşımak mümkün oluyor. Bu gizli klasöre erişmek için, 'Dialer' uygulamasına şifreyi girebilirsiniz.

USB OTG'yi etkinleştirme

Ayarlar > Ek Ayarlar'dan 'OTG Bağlantısı' seçeneğini etkinleştirdikten sonra Realme 3 ve 3 Pro telefonlarına OTG ile başka cihazları bağlamak mümkün olabiliyor.

Durum çubuğunda ağ hızı görüntüleme

Ayarlar > Bildirim ve Durum Çubuğu'ndan 'Gerçek zamanlı ağ hızını göster' seçeneği ile durum çubuğunda ağ hızı görüntülenebiliyor.

Otomatik çağrı cevapları

Bir arama geldiğinde Realme 3 cihazınızı kulağınıza götürerek aramaları hızlı bir şekilde cevaplayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Rahatlık Yardımı > Jest ve Hareket > Akıllı Çağrı Ayarlarına giderek 'Telefon kulağa yakın olduğunda otomatik yanıtla' seçeneğini aktifleştirmeniz gerekiyor.

Ekranda RAM kullanımı görüntüleme

Realme 3 ile RAM kullanımını kolaylıkla takip etmek de mümkün oluyor. Ayarlar > Ek Ayarlar > RAM Bilgilerini Göster seçeneği etkinleştirildiğinde son uygulamalar ekranında RAM kullanımı bilgisi görülebiliyor.

3 parmakla ekran görüntüsü alma

Ses kısma ve güç tuşuna aynı anda basmanın yanı sıra üç parmağı ekranda aşağı doğru kaydırarak da ekran görüntüsü alınabiliyor. Bunun için Ayarlar > Rahatlık Yardımı > Hareket ve Hareket > 3 parmakla ekran görüntüsü seçeneğini aktifleştirmek gerekiyor.

Uygulamaları klonlama

İki SIM kart yuvası bulunan Realme 3 cihazlarında bu ikili SIM özelliklerini kullanarak uygulamaları klonlayabilirsiniz. Bunun için ColorOS'un klon uygulamalar özelliğini kullanabilirsiniz. Ayarlar > Klon Uygulamalar yoluyla dilediğiniz mesajlaşma uygulamasının klonunu oluşturabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken sadece mesajlaşma uygulamalarının klonlanabileceği.

Gezinme hareketleri

Realme 3, gezinti çubuğuna sahiptir ancak bunun yerine gezinme hareketlerini kullanabilirsiniz. Ayarlar > Rahatlık Yardımı > Gezinme Tuşları bölümünden 'Kaydırma Hareketleri' seçeneğini seçtiğinizde ana sayfa ve uygulamalar arasında parmaklarınızı kaydırarak gezinebilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidbeat.com/2019/05/best-realme-3-pro-tips-tricks/
5
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
1
0
0