Redmi K30, Dünyada İlk Olan Bir Kamera Özelliğiyle Gelecek

28
15
7
2
2
Xiaomi'nin alt markası olan Redmi, yeni akıllı telefonu Redmi K30'u 10 Aralık'ta tanıtacak. Redmi genel müdürü, lansman öncesinde yeni telefonu diğerlerinden öne çıkaracak önemli bir kamera özelliğinden bahsetti.

Redmi, önümüzdeki ay yeni amiral gemisi akıllı telefon modeli K30 ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Lansman öncesinde 5G ve 4G olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya sürüleceği açıklanan Redmi K30'un, dünyada bir ilk olan kamera özelliği hakkında önemli bilgiler ortaya çıktı.

Markanın Genel Müdürü Lu Weibing, yeni akıllı telefonlarını bir adım öne çıkaran kamerası hakkında konuştu. Weibing, Redmi K30 dünyanın ilk yüksek çözünürlüklü görüntü sensörüyle geleceğini ve lansman etkinliğinde daha fazla detayın ortaya çıkacağını söyledi. Kamera özelliğiyle ilgili daha fazla açıklama yapmamasına rağmen gelen ilk bilgiler Redmi K30, Sony'nin 60 megapiksel çözünürlüklü yeni Sony IMX686 görüntü algılayıcısını kullanacağını öne sürüyor.

Aslına bakacak olursanız Xiaomi, daha önce Samsung'un 64 MP ve 108 MP kamera sensörlerini zaten kullanmıştı. Muhtemelen kullanılacak yeni 60 MP çözünürlüklü Sony sensör, içerdiği teknolojilerle bir ilk olacak.

redmi k30 tanıtım

Redmi K30'un SA ve NSA modlarını içeren çift modlu 5G desteği ile geleceği zaten doğrulanmıştı. Yeni amiral gemisi, böylece şirketten gelen ilk çift modlu 5G akıllı telefon olacak. Ayrıca şirket tarafından paylaşılan tanıtım görselleri, akıllı telefonun tasarımı hakkında önemli bilgiler ortaya koyuyor. Telefonun ekranının sağ üst kısmında kamera deliği yer aldığı ve iki adet ön kamera sensörüne sahip olduğu görülüyor.

Tasarım özelliklerinden ayrı olarak, Redmi K30 akıllı telefonun teknik özellikleriyle ilgili bir resmi açıklama gelmedi. Ancak ortaya çıkan sızıntılar, telefonun 1080x2400 piksel Full HD+ çözünürlüğe sahip 6.66 inçlik bir ekrana sahip olacağını gösteriyor. Ayrıca, parmak izi sensörünün yan tarafa konumlandırıldığı da gelen bilgiler arasında.

redmi k30

Cihaz, Adcomo 618 grafik işlem birimiyle birlikte çift modlu 5G desteği olan Qualcomm'un yeni 7xx serisi işlemcisi tarafından desteklenebilir. Redmi, Adcomo 618'i daha önce Snapdragon 730 ve Snapdragon 730G'de kullanmıştı. Ayrıca telefonun 120Hz ekran yenileme hızını destekleyeceği belirtiliyor. Şirket, 90Hz yerine 120Hz ile bir adım öne çıkacak gibi görünüyor.

Ayrıca, Redmi K30'un Android 10 işletim sistemi ve yeni MIUI 11 kullanıcı arayüzüyle gelmesi bekleniyor. Telefonun fiyatı ve özellikleriyle ilgili resmi bilgiler için resmi lansmanı beklemeye devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/11/29/redmi-k30-camera-feature-teased/
28
15
7
2
2
Emoji İle Tepki Ver
28
15
7
2
2