Psikologlara Göre, Gerçek Hayatta Yapsak da Rüyalarımızda Yapamadığımız 6 Şey

276
23
17
12
11
Gerçek hayatta yapamadığımız pek çok şeyi rüya görürken yapabiliriz. Peki, gerçek hayatta yapabilseniz de rüyalarınızda pek yapamadığınız şeyler olduğunu biliyor musunuz? Bugün sizlere psikologlara göre rüyalarda yapmanın çok zor olabileceği 6 şeyi tanıtacağız.

Gerçek dünyada yapacağımız şeyler sınırlı olsa da hayallerimizde hiç olmadığımız kadar özgürüzdür. İstersek uçabiliriz, görmek istediğimiz yerleri görebiliriz ve kim olmak istiyorsak o olabiliriz. Peki rüyalarımızda yapmadığımız şeyler var mı? Hayallerimizde belki çok istediğimiz motosikletle son sürat ilerleyebiliriz, ancak yapmadığımız şeyler de bulunuyor. 

Bugün sizlere Bright Side tarafından hazırlanan ve psikologlara göre hayallerimizde çok da sık yapmadığımız 6 şeyi açıklayacağız. Hazırsanız başlayalım.

Rüyalarımızda pek de yapmadığımız 6 şey

Akıllı telefon kullanma

Yapılan araştırmalara göre erkeklerin yalnızca yüzde 2,69’u, kadınların ise yüzde 3,55’i rüyalarında akıllı telefon görüyor. Bunun sebebinin ise akıllı telefon ve diğer modern teknolojik aletlerin çok yakın bir zaman aralığında hayatımıza girmesi olarak gösteriliyor. Daha çok stresli olaylarla baş etmek için rüyalara başvuran beynimiz, akıllı telefon gibi teknolojik aletlere pek de alışık değil. Rüya görmenin uzun yıllardan beri gelen evrimleşme sonucu çıktığı düşünülürse teknolojik cihazları rüyamızda başrol oyuncusu olarak görmememizi anlayabiliyoruz.

Yazmak, okumak ve konuşmak

Uyurken beynimizin dili yorumlayan bölümü çok daha az aktiftir. Bu sebeple rüyalarımızda yazı yazmak, kitap okumak veya konuşmak çok daha zordur. Belki bunu fark etmemiş olabilirsiniz, ancak aslında rüyalarda çok fazla konuşmayız. İletişimi daha çok telepati yaparak gerçekleştirebiliriz. Rüyalarımızdaki her karakter esasında beynimizin yarattığı karakterler olduğu için bu çok da zor olmuyor. 

Bunun dışında gündelik hayatlarında çok fazla konuşan, okuyan veya yazan kişilerin rüyalarında da dili anlamlandırabildiği ve konuşabildiğine dair bulgular yer alıyor.

Yabancı insanlarla tanışmak

Bir teoriye göre beynimiz yeni insanlar icat etmez. Rüyalarımızda gördüğümüz tüm insanlar, daha önce bir yerde karşılaştığımız insanlar oluyorlar. Elbette her ne kadar bu şekilde bilinse de bunu tam anlamıyla test edebilmemiz mümkün değil. Çok kısa süre gördüğümüz için hatırlayamadığımız insanlar, hayallerimizde başrol oynayabilirler. Elbette beynimizin yeni yüzler oluşturmasını engelleyen herhangi bir şey yok, ancak tüm çalışmalar rüyalarda yeni yüzden ziyade daha önce gördüğümüz ve beynimizin alt katlarına kaydettiğimiz yüzleri gördüğümüzü gösteriyor.

Fiziksel aktiviteler yapmak

Rüyalarımızda zamanı ağır çekimde yaşıyormuş gibi hissettiniz mi? Araştırmacılar, uyuduğumuz zaman zamanı hem daha hızlı hem de daha yavaş algılayabileceğimizi belirtiyorlar. Bu sebeple rüyalarımızda pek fazla fiziksel aktiviteler yapmayız. 

Aynada kendimize bakmak

Rüyalarımız söz konusu olduğunda aynalar ve yansımalar her zaman farklı kurgularla karşımıza çıkabilir. Gerçek dünyada fizik kanunlarına göre çalışan yansımalar, rüyalarda ise bilinçaltı ve anılarımız tarafından yönlendiriliyor. Gerçek hayatın katı kurallarının geçerli olmadığı bir dünyada yansımaları da çok farklı görebiliriz. Örneğin aynaya baktığımızda kendimizin çok daha kilolu bir görünümünü görmemiz mümkün. 

Yemek yemek

Bir uzmana göre insanlar çok nadiren rüyalarında “tam yemek yeme deneyimi” yaşarlar. Rüyalarda belki de sık sık yemek yiyoruz, ancak tam olarak ne yediğimizi ve yemeğin tadını gerçek hayatta tanımlamaya çalışırken ciddi zorluklar yaşıyoruz. Belki de rüyalarımızda yediğimiz yiyeceklerin tadı tam olarak hayal ettiğimiz şekilde oluyordur, ancak bizler bunu bilemiyoruz. 

Kaynak : https://brightside.me/inspiration-psychology/psychologists-explain-6-common-things-we-cant-do-in-our-dreams-798464/
276
23
17
12
11
Emoji İle Tepki Ver
276
23
17
12
11