Samsung, Galaxy S10'daki Parmak İzi Sensörü Sorununu Yazılım Güncellemesiyle Çözecek

39
5
4
2
0
Galaxy S10 ve Galaxy S10+ ekranlarındaki parmak izi sensörünün gerektiği kadar iyi çalışmadığını düşünen birçok kullanıcı, forum sitelerinde Galaxy S10'un parmak izi sensörü ile ilgili şikayetlerini bildirdi.

Samsung Galaxy S10'un ekrana gömülü parmak izi sensörü, kullanıcıları ikiye bölmüş durumda. Bazı kullanıcılar, Samsung’un parmak izi sensörü konusunda çok iyi bir iş çıkardığını düşünürken; bazı kullanıcılar da hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtiyorlar.

Samsung, kullanıcıların bir kısmının parmak izi sensöründen şikâyetçi olduğunu kabul etti ve parmak izi sensörünün performansının gelecekteki yazılım güncellemeleriyle geliştirilmeye devam edeceğini açıkladı.

Galaxy S10 için yazılımı güncellemesi, parmak izi okuyucusu için de iyileştirmeler getirdi. Bir Samsung yetkilisi, güncellemenin sensörünün doğruluk hassasiyetini arttırdığını ve tarayıcının daha iyi çalışabilmesi sağlamak için güncellemeler sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Ayrıca parmak izi sensörünün bazı durumlarda iyi sonuç vermeyebileceği de belirtildi. Çok kuru bir ortamdaysanız, parmağınızın derisi kuruysa veya parmak izinizde kesik ya da çizik varsa; parmak izi okuma sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda ellerinizi nemli tutmak, gözle görülür bir fark yaratacak gibi görünüyor.

Galaxy S10, Samsung’un ultrasonik parmak izi sensörü kullanılan ilk amiral gemisi. Bu sensör, diğer akıllı telefonlarda bulunan optik sensörlerden daha hızlı ve daha hassas bir doğruluk oranına sahip. Sensör, parmak izinin ayrıntılı bir görüntüsünü oluşturmak için yüksek frekanslı ultrasonik bir ses kullanıyor.

Galaxy S10 cihazınızı kutudan ilk çıkardığınızda parmak izi sensörüyle sorun yaşasanız da gelen güncelleme açıklamasıyla göre cihazı birkaç hafta kullandıktan sonra iyi bir tarayıcı performansına sahip olabilirsiniz.

Kaynak : https://www.sammobile.com/2019/03/14/galaxy-s10-fingerprint-sensor-issues-future-updates/
39
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
39
5
4
2
0