Sega, 30. Yaşını Dolduracak Sonic İçin Yeni Oyunlar Çıkarmayı Planlıyor

25
3
2
1
0
Oyun dünyasının en eski karakterlerinden bir tanesi olan Sega'nın maskotu Sonic, önümüzdeki sene 30. yılını geride bırakacak. Sega'nın da çeyrek asırdan uzun süredir oyun dünyasında yer alan bu karakteri için bazı planları bulunuyor.

Oyun dünyasının en eski, en yaşlı karakterleri denildiğinde akla gelen ilk gelen karakterler 35 yaşına giren Mario ve önümüzdeki sene 30. yaşını kutlayacak olan Sega'nın maskotu mavi kirpi Sonic oluyor. Görünüşe göre Sega'nın da önümüzdeki sene oyun dünyasında 30. yılını geride bırakacak olan maskotu için bazı planları bulunuyor.

Kotaku'da yer alan habere göre oyun dünyasının en bilinen şirketlerinden bir tanesi olan Sega, karakterinin 30. yaşını kutlamak için önümüzdeki bir sene birden fazla Sonic oyunu çıkarmayı planlıyor.

Sonic, 30. yaşını yeni oyunlarla kutlayacak

Sonic 30.yıl duyuruları

Sonic ve Sega ile ilgili bu iddiaların ortaya atılmasının arkasındaki sebep ise şirket tarafından yatırımcılara gönderilen bir tanıtım. Yukarıdaki tanıtım görselinden de görebileceğiniz üzere Sega'nın bu kararı almasının arkasında yatan sebeplerden bir tanesi de bu senenin başlarında vizyona giren, 85 milyon dolarlık bütçesiyle 300 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde etmeyi başaran Sonic the Hedgehog filmi de bulunuyor.

Ayrıca yine tanıtım görselinde mavi kirpinin 30. yaşı için yapılacak olan kutlamalar arasında şunlar bulunuyor; yeni oyunlar, dijital içerik, etkinlikler, büyük duyurular ve kişiye göre hazırlanmış lisanslama programları. Ayrıca yine tanıtım görselinde Sonic markasından bu zamana kadar 6 milyar doların üstünde gelir elde edildiğinden ve 920 milyondan fazla oyun satışı gerçekleştirildiğinden bahsediliyor.

Peki, sizce yeni Sonic oyunları ne olacak ya da neler olmalı? Sonic the Hedgehog 5 mi, Sonic Adventure 3 mü yoksa Sonic evreninde kendisine çok da fazla yer bulamayan Shadow the Hedgehog'un yeni oyunu mu? Fikirlerinizi ve beklentilerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://kotaku.com/as-sonic-turns-30-sega-have-plans-for-multiple-new-gam-1844977783
25
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
3
2
1
0