Son 5 Yılda Çıkan, 'Bunları Nasıl Gözden Kaçırmışım' Diyeceğiniz 13 Şahane Film

11
5
1
0
0
Son 5 Yılda Çıkan, 'Bunları Nasıl Gözden Kaçırmışım' Diyeceğiniz 13 Şahane Film
Boş vakitlerde film izlemek hepimizin en keyifli aktivitelerinden biri. "Hangi filmi izlemeliyim?" gibisinden bir araştırmaya girince de doğru seçimi yapmak ve izlemek arasında saatler geçmiş olabiliyor. Bazen bu süreç o kadar zaman alıyor ki izlemekten vazgeçiyoruz. İşte bu yüzden, izleyecek kaliteli bir şeyler arıyorsanız bu listemiz tam da size göre.

İnternette pek çok başarılı ve popüler filmden kısa sürede haberdar olup bunları hızlı bir şekilde tüketiyoruz. Bunun sonrasında da izleyecek kaliteli bir şeyler bulmak epey zorlu bir süreç oluyor. Popüler filmlerin yanında parlamasını gerçekleştirememiş yapımlar aramaya başlıyoruz ki bu keşif 1-2 filmle sınırlı kalabiliyor. 

"Popüler bütün filmleri izledim, artık iyi film bulmakta zorlanıyorum" diyenlere ilaç olacak son 5 yıl içinde çıkmış az bilinen iyi filmlerden 13 tanesini sizler için liste haline getirdik. İzlerken keyif alacağınızı umuyor, şimdiden iyi seyirler dileriz.

Herkes masalsı bir aşk hikayesini hak eder: Love, Simon


Tür: Komedi, Dram, Romantik
Yıl: 2018
Oyuncular: Nick Robinson, Katherine Langford, Jennifer Garner
Yönetmen: Greg Berlanti
IMDb: 7,5

Genç Simon Spier için durumlar biraz karışık çünkü ailesi ve arkadaşlarına eş cinsel olduğunu açıklayabilmiş değil. İnternet üzerinden sadece kullanıcı adını bildiği bir sınıf arkadaşına aşık olması sonrası bu gizemli kişinin kim olduğunu anlamaya çalışır. Bir yandan da hayatının en önemli duyurusu sonrası neler yaşayabileceğini hayal etmekle meşguldür.

Gülümseyerek anlatılan ciddi bir masal: Woman at War


Tür: Macera, Komedi, Dram
Yıl: 2018
Oyuncular: Halldora Geirhardsdottir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo Roman Estrada
Yönetmen: Benedikt Erlingsson
IMDb: 7,4

Çevre aktivisti Halla işinde başarılı bir koro şefidir. Alüminyum endüstrisine karşı İzlanda arazilerini korumaya çalışırken uzun zamandır beklediği mutlu bir haber alır. Yıllardır bir kız çocuğu evlat edinme hayali kuran kadın, girdiği çetrefilli yol sebebiyle hayalleri arasında seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Savaşın gölgesindeki çocuklar: Skyggen i mit øje (2021)


Tür: Dram, Tarihi, Savaş
Yıl: 2021
Oyuncular: Alex Høgh Andersen, Danica Curcic, Susse Wold 
Yönetmen: Ole Bornedal
IMDb: 7,3

Birçok Kopenhag sakininin kaderi, 2.Dünya Savaşı'nda bir bombalama görevinin yanlışlıkla çocuklarla dolu bir okulu hedef almasıyla kesişir. Savaşın yüzünü çocuklar üzerinden anlatan film, inançlı bir rahibenin tanrıyı sorgulamasını ve onu arayışını anlatıyor.

"Kazanmak nedir? 1. olmak o kadar önemli midir?": Şampiyonlar / Campeones


Tür: Komedi, Dram, Spor
Yıl: 2018
Oyuncular: Javier Gutiérrez, Athenea Mata, Juan Margallo
Yönetmen: Javier Fesser
IMDb: 7,2

90 günlük zorunlu hizmet cezası alan profesyonel bir yardımcı koçun zihinsel engellilerden oluşan bir basketbol takımının başına geçme hikayesi. Hayatında birçok sorunu olan koç, başlangıçta zamanı doldurmak için işini layığıyla yapmasa da zaman geçtikçe takımına o kadar alışır ki beraber eğlenceli bir maceraya atılırlar.

Almanya sosyal devlet sistemi eleştirisi: Oyunbozan / Systemsprenger


Tür: Dram
Yıl: 2019
Oyuncular: Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide
Yönetmen: Nora Fingscheidt
IMDb: 7.8

Yaşadığı taciz sonrası geçirdiği travmalar nedeniyle öfke kontrolü sorunu yaşayan 9 yaşındaki Benni'nin tek isteği annesine geri dönmektir. Teslim edildiği sosyal hizmetler için işin içinden çıkılamayacak bir vaka olan çocuk, annesine geri verilecek midir?

Eski günlerine dönme özlemi: Yeni Baştan / La Belle Époque


Tür: Komedi, Dram, Aile, Romantik
Yıl: 2019
Oyuncular: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant
Yönetmen: Nicolas Bedos
IMDb: 7,4

Zamanda yolculuk yapabilme şansınız olsaydı nereye giderdiniz? Victor, özel bir şirketin sunduğu olanaklar ile hayatının en mutlu dönemine birkaç gün dönmek ister. 40 yıl öncesine, hayatının aşkıyla tanıştığı günlere oyuncular ve set ekibinin yardımıyla döner. Takılı kaldığı o zamana o kadar bağımlı hale gelir ki bırakmak kolay olmayacaktır.

Zalimlik ve insanlık arasındaki çizgi: Asla Gözlerini Kaçırma / Never Look Away

Tür: Dram, Tarihi, Romantik, Gerilim
Yıl: 2018
Oyuncular: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer, Saskia Rosendahl
Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck
IMDb: 7,7

Kurt Barnert'ın çocukluğu, Nazi rejimi altında; gençliği, komünizm gölgesinde geçmiştir. Film, bu dönemlerde yaşadığı ve unutamadığı tüm sorunları, travmaları resim sanatına aktaran Kurt Barnert'ın hayatına odaklanıyor.

Hayatınızı gerçekten siz mi kontrol ediyorsunuz?: Retfærdighedens ryttere


Tür: Aksiyon, Komedi, Dram
Yıl: 2020
Oyuncular: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Andrea Heick Gadeberg
Yönetmen: Anders Thomas Jensen
IMDb: 7,6

Eşini trajik bir tren kazasında kaybeden, orduda görevli Markus büyük bir yıkıma uğrar. Kızı Mathilde için Danimarka’ya dönen Markus artık onunla ilgilenecek tek kişidir. Yeni hayatına alışmaya çalışırken eşinin ölümüne neden olan tren kazasının altında bambaşka sebepler olduğu öğrenir ve intikam almak için harekete geçer.

Özgür ruhlu bir yazarın ada yolculuğu: Edebiyat ve Patates Turtası Derneği / The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society


Tür: Dram, Tarihi, Romantik
Yıl: 2018
Oyuncular: Lily James, Michiel Huisman, Penelope Wilton
Yönetmen: Mike Newell
IMDb: 7,3

Yeni kitabı için hazırlık içinde olan Juliet bir gün Nazi işgali altında olan bir adadaki dernekten mektup alır ve mektupta anlatılanlar onu çok etkiler. Guernsey Edebiyat ve Patates Turtası isimli derneği üyelerini ve adayı oldukça merak eden Juliet, yeni kitabı için harika bir konu olacağını düşünerek adaya yolculuk etmeye karar verir.

Her geçen saniye zaman daralmakta...: Suçlu / Den skyldige


Tür: Suç, Dram, Gerilim
Yıl: 2018
Oyuncular: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi
Yönetmen: Gustav Möller
IMDb: 7,5

Acil durumlar için gelen telefonlara bakan Asger'i sıkıcı bir gün beklemektedir ancak kaçırıldığını söyleyen bir kadınla konuştuğunda her şey değişir. Panik halinde konuşan kadının bağlantısı birdenbire kopar. Polis istasyonuna tıkılıp kalan Asger’in, başkalarını gözü ve kulağı olarak kullanması gerekecektir.

Haksız yere hücrelerde geçmiş yıllar... : Sadece Merhamet / Just Mercy


Tür: Dram
Yıl: 2019
Oyuncular: Jamie Foxx, Michael B. Jordan
Yönetmen: Destin Daniel Cretton
IMDb: 7,6

Gerçek olaylara dayanan film, Harvard'dan mezun olduktan sonra para kazandıracak davalar almak yerine haksız yere mahkum edilen bir adamın davasını alan bir avukatın hikayesine odaklanıyor. Ölüme mahkum edilen adamın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırken, ilerleyen zamanlarda aslında ırkçılığa karşı savaş vermeye başladığını anlayacaktır.

İki insanın bir karavanda geçen sıcacık yol hikayesi: 303


Tür: Komedi, Dram, Romantik
Yıl: 2018
Oyuncular: Mala Emde, Anton Spieker
Yönetmen: Hans Weingartner
IMDb: 7,5

Birbirini tanımayan, ciddi sorunlarla savaşan ve tesadüf eseri karşılaşmış iki insanın bir karavanda geçen sıcacık yol hikayesi. Jan ve Jule sadece Köln'e kadar beraber gidecekken oluşan durumlar sonrası Atlantik kıyılarına doğru yolculuğa çıkarlar. Jan, gerçek babasıyla tanışmak için İspanya'ya giderken Jule ise erkek arkadaşının yanına, Portekiz'e gitmektedir. Yolculukları sırasında aralarındaki sohbet de giderek derinleşir.

Başarılı bir biyografik drama: The Best of Enemies


Tür: Biyografi, Dram, Tarihi
Yıl: 2019
Oyuncular: Taraji P. Henson, Sam Rockwell, Babou Ceesay
Yönetmen: Robin Bissell
IMDb: 7,3

Gerçek olaylara dayanan film, insan hakları savunucusu Ann Atwater (Taraji P. Henson) ve yerel Ku Klux Klan lideri C.P. Ellis’in (Sam Rockwell) beklenilmedik ilişkisine odaklanıyor. 1971 yılında okulların ırk ayrımının kaldırılması üzerine düzenlenen zirvede Atwater ve Ellis’in hayatları sonsuza kadar değişiyor.

Dikkatimizden kaçan ve bu listede olması gerektiğini düşündüğünüz filmleri de sizlerden bekliyoruz.

11
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
1
0
0