Sony Amiral Gemileri Xperia XZ ve Xperia X Compact’ı Duyurdu

0
0
0
0
0
Sony, üstün kamera özelliklerine sahip olan iki telefonunu IFA 2016 etkinliğinde duyurdu.

Sony, beklediğimiz gibi bugün iki tane üst seviye özelliklere sahip akıllı telefonunu duyurdu. Cihazlarını ‘en hızlı, en akıllı ve en gelişmiş’ olarak tanımlayan Sony, kamera konusunda ise adeta şov yapmış. Lafı çok uzatmadan her iki telefonun teknik özelliklerine bir bakalım, önce Xperia XZ.

Xperia XZ

Gorilla Glass 4 teknolojisiyle korunan, Full HD çözünürlüğünde ve 5.2 inç büyüklüğünde TRILUMINOS ekrana sahip olan Xperia XZ, gücünü Snapdragon 820 işlemcisinden alıyor. 3 GB RAM ve arttırılabilir 32 GB dahili hafızası bulunan model, LTE bağlantı desteğine de sahip. Bataryası ise 2900mAh. Şimdi de gelelim kamerasına.

1/2.3 inçlik 23 MP çözünürlüğünde Exmor RS görüntü sensörüne sahip olan Sony, kameranın ‘üçlü görüntü hissetme’ teknolojisine sahip olduğunu belirtiyor. Bu teknoloji, hızlıca çektiğimizde bulanık çıkan fotoğrafların daha net şekilde görünmesini sağlayacak. Ön tarafında ise 22mm’lik G lense, 5x görüntü zumlama özelliğine ve ISO 12.800 teknolojisine sahip 13 MP çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor. 

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact’a geldiğimizde, Xperia XZ’den daha küçük bir ekranının olduğunu görüyoruz. 4.6 inç büyüklüğünde ve 720p çözünürlüğünde bir ekranı bulunan X Compact’ta, Xperia XZ’de olduğu gibi 3 GB RAM, arttırılabilir (256 GB’a kadar) 32 GB’lik dahili hafıza ve Snapdragon 650 olacak. Kamera özellikleri de tıpkı Xperia XZ’de olduğu gibi, hiçbir değişiklik yok. Tabii bu yalnızca arka kamera için geçerli. Ön kısımda 13 MP yerine 5 MP’lik bir kamera yer alıyor. Bu kamerada da Exmor RS sensörü yer alıyor. Android 6.0 Marshmallow işletim sisteminin çalıştırdığı modelin bataryası ise 2700mAh olacak. Ayrıca her iki modelde USB Type-C bağlantı desteği yer alacak.

Xperia XZ, Ekim ayından itibaren mineral siyahı, orman yeşili ve platinyum renk alternatifleriyle birlikte ortalama 700 € civarında bir fiyatla satışa çıkarılacak. Xperia X Compact ise uzay siyahı, sis mavisi ve beyaz renk alternatifleriyle birlikte önümüzdeki haftadan itibaren ortalama 500 € civarında bir fiyatla satışa sunulacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0