Sosyal Medya Yasası, Resmi Gazete'de Yayınlanarak Yürürlüğe Girdi

72
28
4
2
1
Geçtiğimiz günlerde TBMM'de kabul edilerek yasalaşan sosyal medya yasası, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Böylece Türkiye'de hizmet veren sosyal ağ sağlayıcılarına önemli yükümlülükler getirilmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Temmuz’daki sert çıkışı ile gündeme gelen ve o günden bu yana Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olmayı sürdüren sosyal medya düzenlemesi, geçtiğimiz günlerde meclise gelmiş ve kabul edilerek yasalaşmıştı.

1 Ekim 2020 itibarıyla yürürlüğe girmesi beklenen sosyal medya yasası, bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlandı ve resmi olarak yürürlüğe girdi. Yeni yasa ile birlikte yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılara Türkiye’de en az bir temsilci bulundurma zorunluluğu geldi.

sosyal medya

Sosyal medya düzenlemesinin getirdiği yükümlülükleri yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcıları, 10 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar para cezası ile karşılaşabilecekler. Ayrıca sosyal ağ sağlayıcıların reklam yasağı ile karşılaşması da olası.

Sosyal medya düzenlemesinin şirketlerin yanı sıra kullanıcıları nasıl etkileyeceği de hala tartışma konusu. Bu konudaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmak isteyen İletişim Başkanlığı, dün bir tweet serisi paylaşarak sosyal medya düzenlemesinin maddelerini açıklamıştı.

72
28
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
72
28
4
2
1