Çip Mip Sökmez Bize: SSD Satışları Pandeminin Etkisiyle Birlikte Büyük Artış Yaşadı

13
3
3
1
0
Son zamanlarda gündeme oturmuş ve farklı sektörlerde ürün ve hizmet sunan birçok büyük markanın kabusu haline gelen çip krizi, SSD depolama birimlerini kötü etkilemeyecek gibi görünüyor. IDC, paylaştığı raporda bunun sebeplerinden bahsediyor.

Dünyayı etkisi altına almış olan pandemi sebebiyle çip krizi bir süredir gündemimizde. Otomobillerden akıllı telefonlara, satın aldığımız ve hayatımızın bir parçası haline gelmiş olan birçok teknolojik alet, bu durumdan kötü şekilde etkilenmiş bulunuyor. Çok sayıda teknoloji şirketini kötü hallere düşüren çip krizinin günlük hayatınızda ne değiştireceğini merak ediyorsanız bu konuyu aktardığımız yazımıza bakabilirsiniz.

Bahsettiğimiz gibi birçok sektörü kötü etkilemiş olan bu kriz, konu SSD’lere geldiğinde o kadar da kötü bir etki göstermeyecek gibi görünüyor. Hatta aksine, SSD’lerin sağladığı gelirin önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. İşte detaylar:

SSD pazarı, 2025 yılına kadar 51,5 milyar dolar getiri sağlayacak

SSD

Uluslararası Veri Kuruluşunun (IDC) yapmış olduğu tahminlere göre SSD ünitelerinin satış oranı, 2021 yılından 2025 yılına kadar yüzde 7,8 oranında artmış olacak. IDC’nin yapmış olduğu bu tahminlerin dayanağı ise hem üreticilerin hem tüketicilerin hem de bulut hizmeti sunan kişilerin yoğun olarak SSD talep ediyor olması.

IDC araştırmalarında başkan yardımcısı olarak görev yapan Jeff Janukowicz, yapılan aktarımların pandemi sebebiyle küresel anlamda oldukça artmış olması sebebiyle tüketicilerin ve üreticilerin SSD’lere yöneldiğini belirtti. 

Bunun yanında sürekli olarak evden çalışma, eğitime uzaktan devam etme gibi faktörler de beklenen bu büyümenin sebeplerinden. IDC ayrıca, 2025 yılına gelmeden önümüze çıkacak olan yeni teknolojilerin, SSD’lerde daha fazla fiyat-performans ürünü görmemizi sağlayacağını söylüyor. 

Tüm bunlara ek olarak, diğer sektörlerde de olduğu gibi, SSD’lerde de global alanda bir fiyat artışı görülüyor. Bakalım önümüzdeki yıllarda karşılaşacağımız yeni teknolojiler ve özellikler, fazlaca tercih edilen ve ihtiyaç duyulan depolama birimlerinin fiyatlarına olumlu yönde etki edecek mi? Çip krizi konusundaki detayları sizlere aktarıyor olacağız.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/ssd-revenues-set-for-massive-rise
13
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
3
1
0