Starlink Abone Sayısı 1 Milyonu Geçti

12
2
1
0
0
Elon Musk'ın uydu internet projesi Starlink, 1 milyon aktif aboneye ulaştı. Bu rakamı bir dönüm noktası olarak nitelendiren şirket, ilerleyen yıllarda abone sayısını misliyle artırmayı hedefliyor.

Elon Musk'ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, 2015 yılında Starlink isimli uydu interneti projesini duyurmuştu. Bu hizmet, Dünya yakın yörüngesine gönderilen binlerce uydu aracılığı ile internet erişimini mümkün kılıyordu. An itibarıyla Kuzey Amerika'nın çok ciddi bölümü, Avrupa'nın neredeyse tamamı ve Avustralya'da kullanılabilen hizmet, yapılan son açıklamaya göre 1 milyon müşteriye ulaşmış durumda. 

Starlink'in resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda, 1 milyon aktif kullanıcı sayısının proje için bir dönüm noktası olduğu belirtildi. Şirket yetkilileri hem müşterilerine hem de projeyi kullanılabilir hale getiren Starlink mühendislerine teşekkür ettiler. 

Starlink'in Twitter hesabından yapılan paylaşım:

"Starlink'in şu anda bir milyondan fazla aktif abonesi var. Bu dönüm noktasına ulaşmamızı sağlayan tüm müşterilere ve Starlink ekibine teşekkür ederiz..."

Starlink Türkiye'de var mı?

Starlink

SpaceX'in uydu internet hizmeti, şu an için Türkiye'de kullanılamıyor. Ancak Elon Musk ve ekibinin bu alandaki çalışmaları devam ediyor. Hatta geçtiğimiz günlerde de konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve SpaceX'in 7.500 yakın yörünge uydusu için izin aldığı bildirildi. Uyduların sayısı arttıkça Starlink'in Türkiye'ye gelme olasılığı da yükselecektir.

Starlink fiyatı ne kadar?

Starlink, hizmet verdiği ülkelerde bölgesel fiyatlandırma yapmıyor. En azından şu an için. Hal böyle olunca da Starlink kullanmak isteyen bir tüketicinin, dünyanın neresinde olursa olsun kit için 599 dolar, internet erişimi için de aylık 110 dolar ödeme yapması gerekecek. 

Webtekno olarak biz de Starlink almıştık ancak kullanamıyoruz...

12
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
0
0