Apple'ın Kurucu Ortağı Steve Wozniak'tan Bitcoin Açıklaması: Matematiksel Bir Mucize

16
9
3
2
0
Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, katıldığı bir etkinlikte bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Wozniak, bir yatırım aracı olmasının dışında bitcoinin matematiksel bir mucize olduğunu söyledi.

Kripto paralar ve arkasındaki teknolojinin geleceğimizi nasıl şekillendireceğine yönelik pek çok farklı bakış açısı var. Kimilerine göre kripto paralar ve blok zinciri geleceğin sistemiyken kimileri bunu tamamen reddediyor ve kripto paraların yasaklanması gerektiğini söylüyor. 

Ancak işin finansal boyutuyla ilgili ne söylenirse söylensin, bitcoin ve blok zinciri teknolojisinin gelecekte farklı alanlarda atılacak pek çok adımın önünü açtığı bir gerçek. Hatta bu konuda dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde Microsoft'un blok zinciri ve bitcoinden faydalanarak geliştirdiği merkezi olmayan dijital kimlik projesinden ve bunun gelecekte dijital kimliklerimizin gizliliği ve güvenliği açısından ne gibi etkileri olacağından bahsetmiştik. Bu teknolojiye ve gelecekte getireceklerine güvenen isimlerden biri de Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak.

'Bitcoin matematiksel bir mucize':

Steve Wozniak bitcoiin

Wozniak katıldığı Talent Land Digital 2021 isimli bir etkinlikte bitcoin hakkında görüşlerini dile getirdi. Geçmişte de birçok kez bitcoini ve arkasındaki teknolojiyi desteklediğini ifade eden Wozniak, konuşmalarında bir bitcoin yatırımcısı olmadığını da sık sık vurguluyor.

Son açıklamasında bitocin ile ilgili olarak 'matematiksel bir mucize' diyen Wozniak, geçmişte denemek için bitcoin yatırımı yaptığını ancak 'sayıları takip eden ve işin bu yönüne değer veren' birine dönüşmek istemediği için artık bitcoin yatırımı yapmadığını söylüyor.

Wozniak her ne kadar bitcoin yatırımcısı olmadığını söylese de kripto dünyasından tamamen uzaklaşmış değil. WOZX isimli kendi adını taşıyan bir kripto para birimi bulunan Wozniak, geçmişte bu platformun adı kullanılarak dolandırıcılık yapılmasına müsaade ettikleri için YouTube ve Google'a dava açmıştı. Ancak Wozniak ve ekibi, davayı kaybetti.

Kaynak : https://news.bitcoin.com/apple-cofounder-steve-wozniak-says-bitcoin-is-a-mathematical-miracle/
16
9
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
9
3
2
0