Tesla'nın Bitcoin'den Elde Ettiği Kazanç Araba Satışlarını Geçti

43
17
6
5
0
Bitcoin’in yükselişi süresince hem sektörde hem de sosyal medyada bu konudaki aktifliğini gösteren Elon Musk, elektrikli araba şirketinin Bitcoin yatırımı sayesinde 1 milyar doların üzerinde kazanç sağladı. Ocak ayında kendi nakit rezervinden 48 bin Bitcoin alan Tesla’nın yatırımı, 10 haftada neredeyse iki katına çıktı.

Sene başından beri devam eden artışıyla tüm dünyada uzun soluklu bir trend haline gelen Bitcoin, aylar önce yatırım yapanlara büyük oranda kazanç sağladı. Yükseliş sayesinde yüzü gülenlerden biri de Elon Musk’ın otomobil şirketi Tesla oldu. 

Bu yılın başlarında Bitcoin’e yatırım yaptığını duyuran şirklet, 10 haftada yatırdığı parayı neredeyse ikiye katladı. Elektrikli araba üreticisi Tesla’nın şu anki Bitcoin kazancı 1 milyar doların üzerinde.

Şirketin Bitcoin kazancı, araba satışından elde ettiği kazancın üzerine çıktı:

tesla bitcoin kazancı

Tesla’nın ocak ayında yaptığı ve şubat ayında duyurulan Bitcoin yatırımı, 1,5 milyar dolar değerindeydi. Değerinin en fazla 40 bin doları gördüğü dönemde alınan Bitcoin’ler 10 hafta boyunca devamlı olarak arttı.

O dönemde 12 milyar lira civarında bir değere sahip olan olan yaklaşık 48 bin Bitcoin, kırdığı rekorların ardından bu hafta en yüksek değerine ulaştı. Geçtiğimiz günlerde 64 bin doları aşan Bitcoin, Tesla’ya 1 milyar doların üzerinde kâr ettirdi. Bu, şirketin sattığı arabalardan kazandığı 721 milyon dolarlık kazançtan bir hayli fazlaydı.

Artış sürecinde Elon Musk’ın etkisi büyük oldu:

elon musk bitcoin

Elon Musk, kripto paralara ilginin artmasında etkin bir oynadı. Şirketlerinde kripto paralara yönelik açılımlar yapan ve yaptığı açılımları açıkça kamuoyuna duyuran girişimci, hem kendi ekmeğine hem de kripto paraları destekleyen diğer yatırımcıların ekmeğine yağ sürmüş oldu. 

Tesla, yaptığı yatırımı 8 Şubat’ta ilk kez duyurduğunda, Bitcoin’in fiyatı birkaç dakika içinde yüzde 14 artmıştı. Bu yatırım, şirketin Bitcoin’e yönelik bir açılıma gitmesiyle de desteklendi. Tesla artık Bitcoin’le de ödeme almaya başlamıştı. Ayrıca şirketin CEO’su Musk, geçen ay Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla Bitcoin şeklinde alınan ödemelerin dönüştürülmeyeceğini; Bitcoin olarak saklanacağını kamuoyuna bildirmişti. Böylece şirketin Bitcoin hakkındaki görüşlerinin kalıcı olacağı sinyalleri verilmiş oldu.

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/346501/ekonomi%CC%87/tesla-bitcoin-yat%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1-sayesinde-yaln%C4%B1zca-10-haftada-bir-milyar-dolar-kazand%C4%B1
43
17
6
5
0
Emoji İle Tepki Ver
43
17
6
5
0