Facebook'u Çıldırtacak İddia: TikTok, Facebook Reklamverenlerini Kendi Tarafına Çekiyor

18
3
3
0
0
Son zamanlarda Facebook'un belalısı haline gelen TikTok, Facebook'u küplere bindirecek yeni hamleler yapıyor. Yayınlanan yeni rapora göre son zamanların en popüler uygulaması olan TikTok, Facebook reklamverenlerini kendi tarafına çekmek için farklı kampanyalar yürütüyor.

Bugün ortaya çıkan yeni bir rapora göre son dönemlerin yükselen yıldızı olan TikTok, potansiyel Facebook reklamverenlerini kendi tarafına çekmek için yeni bir kampanya yürütüyor. Raporu yayınlayan Adweek’e göre TikTok, "Facebook influencer reklamları" ve "Facebook reklam ağı" dahil olmak üzere bu tarz arama terimlerini kullanan Facebook reklamverenlerini hedefleyen en az beş kampanya yürütüyor.

Yaşanan bu olay, reklamverenler ve kullanıcılar için Facebook ve TikTok arasında verilen mücadelelerin son örneği. Özellikle genç yaştaki kullanıcılar arasında son dönemlerin en popüler uygulaması haline gelen TikTok, toplamda 1 milyarı aşan indirme sayısı ile birlikte ABD’deki oyun olmayan en iyi ücretsiz uygulama haline geldi.

Facebook, TikTok’u yok etmeyi kafaya koymuş durumda:

Facebook vs TikTok

The Verge tarafından geçtiğimiz ekim ayında yayınlanan ve Mark Zuckerberg’in Facebook toplantısından sızdırılmış ses kayıtlarını içeren raporda, CEO Mark Zuckerberg’in TikTok ile ilgili rekabet planları ortaya çıkmıştı. Bu noktada CEO, TikTok’un yükselişte olduğunu ancak kendi şirketinin Lasso adlı hizmetini geliştirmek için çalıştığını belirtmişti.

BuzFeed tarafından paylaşılan haberler ise Facebook’un TikTok ile olan derdinin başka olduğunu gösteriyor. Buna göre Facebook, 2016 yılında önceleri Musical.ly olarak bildiğimiz uygulamayı satın almak için 6 ay uğraşmış ancak Çinli ByteDance’dan çalım yemiş ve uygulama TikTok adını almıştı. Daha sonrasında Facebook, TikTok’un neredeyse kopyası olan Lasso uygulamasını Kasım 2018’de piyasaya sürmüştü.

Facebook, TikTok’u Instagram’a getiriyor:

Instagram Reels

TikTok’un bu yükselişini bir türlü hazmedemeyen Facebook, şimdilerde en popüler uygulaması olan Instagram’a TikTok'un bir kopyası gibi görünen Reels özelliğini getirmeye hazırlanıyor. Bu özellik sayesinde Instagram kullanıcıları, tıpkı TikTok’ta olduğu gibi video kaydedebilecek, videolara müzik ekleyebilecek ve videoların editi için çeşitli araçları kullanabilecek.

2018'den bu yana pek çok eski Facebook çalışanını kendi bünyesi altında işe alan TikTok, son hamlesiyle Facebook’un damarına basmaya devam ediyor. İlerleyen günlerde sektörün iki devi arasında ne gibi şeyler yaşanacağını ve kazanan tarafın kim olacağını merakla bekliyoruz. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi de yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/tiktok-poaching-facebook-advertisers-report-shows-2019-11
18
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
3
0
0