Tinder, Araştırmalara Göre Birçok İnsan İçin 'Zaman Kaybı'

17
4
2
2
2
İnsanları birbirleriyle eşleştirerek tanışmalarını sağlayan Tinder, yapılan çalışmalara göre birçok için zaman kaybından başka bir şey değil. Çalışmalara göre Tinder'da elde edebileceğiniz başarı, gerçek hayatta elde edebileceğiniz ile doğru orantılı.

Günümüzde insanlarla tanışmak için kullanılan uygulamalardaki hedefiniz başkalarıyla ilişki kurmaksa bu uygulamalar size yararlı olmayacaktır. Bu uygulamaları kullanmanız ya da kullanmamanız, gerçek hayattaki başarınıza etki sağlamayacaktır. Aynı zamanda uygulamalarda ilişki kurabilme ihtimaliniz ancak gerçek hayattaki kadar mümkün olacaktır.

Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ndeki Psikoloji Fakültesi’nde danışmanlık yapan Trond Viggo Grøntvedt, bu cümleleri aktaran kişi. Kendisi, ‘Tinder kullanmadan tek gecelik ilişki yaşayan insanlar için Tinder, yeni fırsatlar sunmuyor’ ifadelerini kullandı.

Gerçek hayattaki başarınız Tinder'daki başarınızla doğru orantılı:

tinder

Trond Viggo Grøntvedt, bu cümlesini Evolutionary Psychological Science’ta yayınladığı, Tinder’ın kullanımıyla ilgili olan makalesinde yazdı. Ona göre eğer gerçek hayatta ilişki kurmada başarısız oluyorsanız Tinder’da bu başarınızın artmasını bekleyemezsiniz.

Tinder, insanları birbiriyle eşleştiren uygulamalardan yalnızca biri. Uygulama, size yakın bir kişi bulmanızı sağlıyor ve sizi onunla eşleştiriyor. Yakınınızda olan birisini seçmek ise yalnızca parmağınızın ucunda yer alıyor. Ekranı sola kaydırmak bu eşleşmeyi beğenmediğinizi, sağa kaydırmak bu kişiyle tanışmak istediğinizi gösteriyor.

Eğer iki eşleşen kullanıcı da birbirini sağa kaydırırsa eşleşme tamamlanıyor. Bundan sonrası ikili arasında geçen konuşmalara bağlanıyor. Fakat uygulama, sizin gerçek hayatta ilişki kurma başarınızı da yansıtıyor. Yani gerçek hayatta da birisiyle karşılaştığınızda onunla ilişki kurma şansınız neyse Tinder’da da bu şans geçerli oluyor.

tinder

Bununla birlikte kadın Tinder kullanıcıları ortalamaya göre uzun süreli ilişki bulma konusuna erkeklerden daha ilgili yaklaşıyor. Fakat yapılan araştırmalara göre Tinder, uzun süreli ilişkinize partner bulmak için platformun çok da iyi bir seçim olmadığını ortaya koyuyor.

Ayrıca erkekler ve kadınların Tinder’ı kullanma biçimlerinde de farklılıklar görünüyor. Çoğu kadın potansiyel eşleşmeyi bulabilmek için daha fazla zaman harcarken erkekler, bir eşleşme bulma hevesiyle kararlarını daha çabuk veriyor ve daha fazla sağa kaydırma yapıyor.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-11-tinder-people.html
17
4
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
17
4
2
2
2