'Türkiye'nin Güvenilen Kurumları' Araştırmasının Sonuçları Açıklandı

86
15
10
7
7
Konsersus tarafından yapılan son araştırma, Fatih Altaylı tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Türkiye'nin en çok güvendiği kurumların belirlendiği araştırmada başı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü çekiyor.

Konsersus Araştırma ve Danışmanlık, Türkiye'deki güncel konularla ilgili çeşitli anket çalışmaları yapıyor ve yaptığı çalışmaların sonuçlarını, kamuoyu ile paylaşıyor. Aslına bakacak olursak Türkiye'de, Konsersus'a benzerlik gösteren çok sayıda araştırma şirketi var ve bu araştırma şirketleri, çoğu zaman seçim dönemlerinde gündeme oturuyorlar. Konsersus'un şu an itibarıyla haberimize konu olmasının nedeni ise yaptığı önemli bir araştırma.

Konsersus'un araştırması, Türkiye'nin en çok güvendiği kurumları belirlediği için büyük bir öneme sahip. Araştırmanın sonuçlarını ise Habertürk yazarı Fatih Altaylı paylaştı. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, Türkiye'nin en çok güvendiği kurumları gösteren o araştırmanın sonuçlarına yakından bakalım.

Araştırma

İşte Türkiye'nin en çok güvendiği kurumlar

Konsersus tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye en çok, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne güveniyor. Fatih Altaylı, Türkiye'nin en çok Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne güvenmesinin altında yatan temel nedenin, bu kurumun tamamen bilimsel verilerle çalışıyor olmasından kaynaklandığını söylüyor ki deneyimli gazetecinin bu bağlamda fazlasıyla haklı olduğunu söyleyebiliriz.

Araştırmanın ikinci sırasında ise Türk Hava Kurumu bulunuyor. Ülkemizin köklü kurumlarından olan Türk Hava Kurumu, yaptığı çalışmalarla vatandaşların güvenini kazanmış gibi görünüyor. Üstelik geçtiğimiz aylarda yaşanan orman yangınlarında Tarım ve Orman Bakanı'nın Türk Hava Kurumu'na yönelik sarf ettiği sözler, vatandaş açısından çok da bir karşılık bulmamış gibi görünüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Konsersus'un araştırması, Türkiye'nin en çok güvendiği üçüncü kurumun ise Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu ortaya koyuyor. Listenin dördüncü sırasında devlet hastaneleri yer alırken altıncı sırada ise devlet okulları yer alıyor. Devlet okullarını sırasıyla Orman Genel Müdürlüğü, devlet üniversiteleri, kolluk kuvvetleri (polis ve diğer emniyet güçleri), belediyeler ve devlet bankaları takip ediyor. 

Araştırmanın belki de en can alıcı noktası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sahip olduğu sıralama. Aslına bakacak olursak Türk Silahlı Kuvvetleri, uzun yıllar boyunca Türkiye'nin en çok güvendiği kurumdu. Ancak yaşanan bazı 'tatsız' olaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olan güveni azalttı ve dolayısıyla da TSK'nın bu listedeki sıralaması geriye gitti. Ancak Türkiye, TSK'ya olan inancını yeniden kazanmaya başlamış gibi görünüyor.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/turkiye-en-cok-hangi-kuruma-guveniyor-arastirmasinda-sasirtan-sonuc,852615
86
15
10
7
7
Emoji İle Tepki Ver
86
15
10
7
7