Twitch'e Getirilen Erişim Engeli Kaldırıldı!

53
17
6
3
0
Popüler canlı yayın platformu Twitch'e, Milli Piyango İdaresi tarafından geçtiğimiz hafta erişim getirilmişti. Bugün ise kararın kaldırıldığı görüldü.

Geçtiğimiz günlerde son zamanların popüler canlı yayın platformu Kick’e, kumarla ilgili içerikler nedeniyle Milli Piyango İdaresi tarafından erişim engeli getirildiğini görmüştük. Platform bunun ardından bu kategoriyi yasaklamıştı ve yeniden erişime açılmıştı.

Geçtiğimiz hafta ise benzer bir gelişme daha yaşandı. Bu sefer en popüler yayın platformları arasında zirvede bulunan Twitch’e Milli Piyango İdaresi tarafından erişim engeli getirilmişti. 

GÜNCELLEME: Erişim engeli kaldırıldı

BTK'den Twitch'i sorguladığımızda herhangi bir kararın bulunamadığı yazısı karşımıza çıkıyor. Bu da erişim engelinin kaldırıldığına işaret ediyor. Platforma girmeyi denediğimizde de açıldığını görüyoruz.

Erişim engeliyle ilgili BTK’deki açıklama şu şekildeydi: 

BTK’nin, 22 Şubat'ta alnıdığı belirtilen erişim engeliyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanılımıştı: “twitch.tv, 22/02/2024 tarihli ve 2024/7 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir.”

Erişim engeliyle ilgili henüz bir açıklama yok. Ancak tahminler yine kumar içeren yayınlar ile ilgili olabileceği yönündeydi. Kararın kaldırılmasıyla ilgili de platformdan herhangi bir resmî bir açıklama gelmedi. 

53
17
6
3
0
Emoji İle Tepki Ver
53
17
6
3
0