Twitch, Yine 'Müstehcenlik' Anlayışı ile Gündemde: Şimdi de Indiefoxx Banlandı [Güncelleme]

80
14
12
2
0
Twitch'in önce Amouranth, sonra da Indiefoxx isimli yayıncıları müstehcenlik nedeniyle banlaması, platformu eleştirilerin odağına yerleştirdi. Daha önce de gündeme gelen meseleye göre Twitch'in müstehcen içerik algısını kimse bilmiyor ve bu da sorunlara yol açıyor.

Son yıllarda giderek daha fazla kullanılmaya başlayarak dünyanın en popüler canlı yayın platformlarından bir tanesi haline gelen Twitch, son bir haftadır yine hesap banlama tartışmaları ile gündemde. Hatta geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, milyonlarca takipçisi olan Amouranth'ın banlandığını söylemiştik. İlginçtir ki Amouranth ile birlikte başka bir popüler yayıncı olan Indiefoxx da platformdan banlandı.

Her iki yayıncı da aynı nedenden ötürü banlandı. Bu neden, yayıncıların müstehcen görüntülerini sergiliyor oluşlarıydı. Yayıncılar, Twitch'e göre fiziklerini ön plana çıkarırken hareketleriyle de sınırları aşmış ve banlanmayı hak etmişlerdi. Ancak bu durum, platformun yeniden müstehcenlik konusu nedeniyle tartışmaların odağına oturmasına yol açtı. Kullanıcılar, Twitch'e göre müstehcenliğin ne olduğunu anlayamadıkları için platforma tepki gösteriyorlar.

Yayıncının seksi olması Twitch için problem değil

Indiefoxx

Anlaşılan o ki Twitch, bir yayıncının seksi olmasına takılmıyor. Yani platforma göre bir yayıncı, pekala seksi olabilir. Zira bu açıklama bizzat Twitch tarafından yapıldı. Ancak Twitch'e göre kasten seksi olmak platform kurallarına aykırı. Yani yayıncının bile isteye seksi olması, olmaya çalışması ya da bunu ön plana çıkarması platforma aykırı. Peki buna kim ve neye göre karar veriyor? İşte bu sorunun cevabını kimse bilmiyor.

İşin ilginç yanı, Twitch kullanıcıları bu tür yayınları severek izliyorlar. Hal böyle olunca da yayıncılar, platformun tüm sınırlarını zorlama başlıyor. Örneğin geçtiğimiz ay, popüler yayıncılar arasında jakuzi ya da şişme havuzda mayoyla yayın yapma akımı başlamıştı. Hatta o yayınlardan birini de Amouranth yapmış ancak o dönemlerde ban yememişti. Ancak Twitch, giderek daha popüler olan mayolu yayın akımını gizlemek için elinden geleni ardına koymamıştı.

Pokimane: Hey Twitch! Müstehcen içeriğin ne olduğunu açıkla

Pokimane

Twitch'teki en popüler kadın yayıncılardan bir tanesi olan Pokimane, platformun yasaklamalarına tepki gösteren isimlerden bir tanesiydi. Sorunun temelinin Twitch'in müstehcenliği nasıl kategorize ettiği olduğunu söyleyen ünlü yayıncı, Twitch'in bu konuyla ilgili bir açıklama yapması gerektiğini, müstehcen içeriğin tanımlanmasının şart olduğunu düşünüyor. En çok izlenen kanallarda bile böyle bir şey yaşanmasını eleştiren yayıncıya göre Twitch, kendisi için bir saatli bomba oluşturmuş durumda.

[Güncelleme]

Twitch hem Amouranth'ın hem de Indiefoxx'un banını kaldırdı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/6/21/22543428/twitch-bans-amouranth-indiefoxx-sexually-suggestive-asmr
80
14
12
2
0
Emoji İle Tepki Ver
80
14
12
2
0