3 Milyondan Fazla Takipçisi Olan Amouranth, Twitch'ten Bir Kez Daha Banlandı

270
44
21
9
4
Twitch yayıncısı Kaitlyn “Amouranth” Siragusa, yaptığı müstehcen içerikli ASMR yayınları sebebiyle bir kez daha banlandı. Onunla birlikte yine müstehcen içerikli ASMR yayınları yapan Jenelle “IndieFoxx” Dagres da banlandı.

Son zamanlarda Twitch platformundaki “havuz” yayınlarının çığırından çıkması sonucu Twitch, bu yayınlar için yeni "Pools, Hot Tubs, and Beaches" adlı yeni bir kategori duyurmuştu. Havuz yayıncılarının son dönemlerdeki yeni gözdesi ise mikrofonu yaladıkları ASMR yayınları oldu.

Özellikle son zamanlarda ASMR yayıncılarının sıklıkla yaptığı “1 aboneye 20 saniye mikrofon yalama” gibi içerikler, şimdiye kadar 2 yayıncının banlanmasına sebep oldu.

İçerikler cinsellik barındırıyor

Son zamanlarda popüler olan bu “mikrofon yalama” trendi, her ne kadar Twitch’in kurallarına uygun olsa da hem abone çekmek için kullanılıyor hem de cinsellik içeriyor. Bu akımın önde isimleri ise Kaitlyn “Amouranth” Siragusa ve Jenelle “IndieFoxx” Dagres olarak biliniyor. Şimdiyse bu iki yayıncının platformdan yasaklandığı açıklandı.

Yaptıkları içerikler Twitch kurallarının sınırlarını zorladığı için daha önce defalarca kez banlanan yayıncıların Twitch hesaplarının şimdiye kadar neden kapatılmadığı ise halen merak konusu. Pek çok kullanıcı, bu tarz içeriklerin platformu oyun odaklı köklerinden kopardığını ve cinsel içerikli yayınların yapıldığı bir platforma çevirdiğini düşünüyor.

ASMR yayınları, havuz yayınlarından daha müstehcen

Amouranth ASMR yayını

Twitch kullanıcılarının belirttiğine göre “mikrofon yalama” yayınları, havuz yayınlarından çok daha müstehcen. Bunun sebebin, spor taytları giyen birinin vücudunu sergileyerek ASMR mikrofonu yalaması olduğunu söylüyorlar.

Bu Amouranth’ın Twitch platformundaki 4. yasaklanması oldu. Ayrıca Amouranth’ın geçtiğimiz aylarda yaptığı havuz yayınları sebebiyle reklam gelirleri de kesilmişti. Onunla aynı kaderi paylaşan bir diğer yayıncı da IndieFoxx oldu. Sadece 1 haftada 95 bin takipçi kazanarak Twitch yetkililerinin radarına giren IndieFoxx da yine aynı ASMR trendi sebebiyle Amouranth ile birlikte banlandı.

Bu yayıncıların hesaplarının tekrar açılıp açılmayacağı şu anda kesin olarak bilinmiyor. Ancak her ne olursa olsun Twitch yetkilileri artık bu yayıncıları yakından takip ediyor gibi görünüyor.

Kaynak : https://gamerant.com/twitch-amouranth-ban-asmr-why/
270
44
21
9
4
Emoji İle Tepki Ver
270
44
21
9
4