Ünlü Otomobillerin 'Keşke Her Arabada Olsa' Dedirten 10 Karakteristik Özelliği

93
10
5
2
2
100 yıldan daha fazla bir geçmişe sahip otomobil endüstrisinin önde gelen üreticileri, ürettikleri araçlardaki inovasyon hamlelerinin sayısını teknolojinin gelişmesiyle doğru orantılı olarak artırmaya devam ediyorlar. Otomotiv endüstrisinin devlerinin teknolojinin sağladığı imkânlarla araçlarına ekledikleri ve görenleri hayran bırakan 10 ilginç özelliğe gelin birlikte göz atalım.

Otomobil üreticilerinin ürettikleri araçlarda üzerinde çalıştıkları performans, tasarım gibi ana özelliklerin yanı sıra yalnızca bazı araçlara eklenen yan özellikler oldukça ilgi çekici olarak nitelendirilebiliyor. Endüsti devlerinin araştırma ve geliştirme çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan bu ilginç özellikler, birçok kullanıcı için de tercih sebebi olabiliyor.

Dikiz aynası kameraları, çarpışma uyarı sistemleri, GPS gibi son yıllarda neredeyse her araçta yer alan özelliklerin yanı sıra yalnızca bazı araçlarda kullanıma sunulan ilginç özellikler, belki de ileride tüm araçlarda yerini alabilir. BMW, Volvo, Rolls Royce gibi ünlü markaların yer alığı listemizde sizler için araçlara eklenen oldukça ilginç 10 özelliği bir araya getirdik. İşte ünlü otomobil markalarının kendine hayran bırakan karakteristik özellikleri.

10. BMW / ‘Gentleman Function’

BMW 7 Serisi'nde ilk kez karşımıza çıkan ‘Gentleman Function’ özelliğinin yolcu koltuğundaki kişi için oldukça etkileyici bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. Sürücü tarafındaki tek bir tuş yardımıyla yolcu koltuğunun konumunu uzaktan ayarlayabildiğiniz bu özellik sayesinde özelliğin adından da anlaşılacağı gibi çevrenizde oldukça centilmen biri olarak anılabilirsiniz.

9. Bugatti Chiron / ‘Top Speed’ modu anahtarı

1.500 beygir gücündeki motoruyla saatte 420 km hıza ulaşabilen Bugatti Chiron, bu etkileyici performansının yanında oldukça ilginç bir özelliğe sahip. Adaptif şasi olarak adlandırılan farklı sürüş modlarına sahip araçta 4 sürüş modu sürücü tarafından direkt olarak aktif edilebilirken aracın elektronik olarak sınırlandırılmış en yüksek hızına ulaşmak için Chiron'daki ilgili anahtar girişine ‘Top Speed’ anahtarının takılması, ardından da 'Top Speed' modunun aktif edilmesi gerekiyor.

8. Aston Martin / Klasik görünümlü kol saati

Gelişen teknolojiyle birlikte son yıllarda otomobil anahtarları da oldukça farklı bir hâl almış durumda. Akıllı telefonlar, akıllı saatler ile otomobillerin birçok fonksiyonunu kontrol etmek oldukça kolayken Aston Martin, klasik tarzı seven kullanıcıları için oldukça ilginç bir özelliği araçlarında sunmaya devam ediyor. Aston Martin DB9 ile birlikte ekstradan 30.000 dolar vererek sahip olabileceğiniz kol saati sayesinde aracınızın kapı kilidini uzaktan kontrol edebilir, aynı zamanda saatin sağladığı şıklıktan da yararlanabilirsiniz.

7. BMW / Fren kurutma sistemi

Alman otomobil üreticisinin araçlarında sunduğu az bilinen özelliklerden biri olan fren kurutma sistemi, zorlu hava koşullarına rağmen güvenli bir yolculuk sunmak için araçlara eklenmiş bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Araçtaki silecekler için konumlandırılmış yağmur sensörünün aktif olması durumunda frenlerin kuru kalması için balataları dönen kısma daha da yaklaştıran sistem, bu sayede yol tutuş performansını artırmayı ve güvenli bir yolculuk sağlamayı hedefliyor. 

6. Volvo / Yorgun sürücü tespit sistemi

Volvo'nun sürücüsünü tanıyan otomobiller projesi kapsamında geliştirdiği sistemlerden biri olan yorgun sürücü tespit sistemi, sürücünün gözlerinin nereye baktığını ve göz kapaklarının açılma kapanma durumlarını gözlemleyerek uykuya dalmış olan sürücünün sesli uyaranlar ile uyandırılmasını hedefliyor. Özellikle uzun yolculuklarda yaşanan kazaların önüne geçebilecek sistemle çok daha güvenli yolculuklar yapılması planlanıyor.

5. Rolls Royce / Dahili şemsiye

İngiliz otomobil üreticisi Rolls Royce'un araçlarına eklediği ve kullanıcılarına sunduğu özelliklerden kapının içine yerleştirilmiş şemsiye özelliğinin hem kullanışlı hem de oldukça dikkat çekici bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcılarının kendini özel hissetmesi için araçlarında birçok farklı özellik sunan şirketin araçlarına eklediği dahili şemsiye özelliği, özellikle hava koşullarının değişken olduğu bölgelerde oldukça yararlı olabilir.

4. Mercedes-Benz / Airscarf

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz'in soğuk havalarda sürücülerin ve yolcuların araç içinde dengeli olarak ısınabilmeleri için geliştirdiği Airscarf isimli sistem, koltukların üst kısmına konumlandırılan havalandırma kanalıyla yukarıdan aşağıya doğru ısınmayı sağlıyor. Kullanıma sunulduğu ilk dönemlerde oldukça sevilen bir özellik olan Airscarf koltuk başlığı ısıtma sistemi, ne yazık ki Alman Federal Adalet Mahkemesi'nin patent anlaşmazlığı sebebiyle aldığı karar gereği şu an kullanılabilir durumda değil.

3. Rolls Royce / Amblem koruma sistemi

Rolls Royce kullanıcılarının sıkça maruz kaldığı amblem hırsızlığına karşı bir önlem geliştirmek için kolları sıvayan Rolls Royce mühendislerinin geliştirdiği amblem koruma sistemi, bir araçta bulunabilecek en ilginç özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Spirit of Ecstasy isimli özel amblemi dokunmaya duyarlı hâle getiren mühendisler, böylece herhangi bir temas durumunda amblemin korunmasını sağlayan bir sistem geliştirdiler. Amblem koruma sisteminin çalışma mantığını gösteren videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

2. Volvo / Yaya hava yastığı

Sürüş güvenliği konusunda dünyanın en iyi otomobil üreticilerinden biri olan Volvo'nun V40 isimli modellerine sunduğu yaya hava yastığı sistemi, kaza anında sürücü ve yolcu kadar yayaların da hasar almaması için geliştirilmiş ilginç bir güvenlik önlemi. 7 adet sensör ve özel tasarlanmış bir hava yastığından oluşan sistem, trafik kazalarından büyük oranda etkilenen yayaların güvenli bir yolculuk yapması için oldukça iyi bir alternatif çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

1. Honda Odyssey / Entegre elektrik süpürgesi

Araçlarında sunduğu yenilikçi özelliklerle adından söz ettiren Japon otomobil üreticisi Honda'nın Odyssey isimli aracında sunduğu entegre elektrik süpürgesinin aracını sürekli temiz tutmak isteyenler için oldukça iyi bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Özel olarak tasarlanmış uzayabilen plastik borusu sayesinde otomobilin büyük bölümünü temizleyebilen elektrikli süpürgeyle etrafınızda araç temizlik merkezi olmasa bile kolayca kendi araç temizliğinizi yapabilirsiniz.

Otomotiv endüstrisinin devlerinin araçlarının bazılarına ekledikleri ve keşke her arabada olsa dedirten özellikleri listelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Siz de listemizdeki en beğendiğiniz özelliği yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Otomobiller hakkındaki paylaşımlarımıza önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Kaçırmamak için takipte kalın :)

93
10
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
93
10
5
2
2