Ünlü Yazar, Bitcoin'in Değerinin 'Sıfır' Olduğunu Kendi Sebepleriyle Açıkladı

24
18
6
1
0
Black Swan romanının ünlü yazarı Nassim Taleb, hazırladığı bir yazıda Bitcoin'in değerinin '0' olduğunu açıkladı. Dört ana argüman sunan Taleb, daha önce Bitcoin'in destekçisiydi.

Kripto para, kimileri tarafından ‘gelecek’ olarak tanımlanırken kimileriyse kripto paralara ve özellikle Bitcoin’e sert bir şekilde karşı çıkıyor. Tartışmaların halen devam ettiği ortamda Bitcoin’e karşı çıkan isimler arasına bugün ünlü bir yazar eklendi. Black Swan (Siyah Kuğu) romanının yazarı Nassim Taleb, Bitcoin’in değerinin ‘0’ olduğunu söyledi.

‘Bitcoin, Para Birimleri ve Baloncuklar’ isimli bir yazıyı ele alan yazar, Bitcoin’e karşı 4 ana argüman ortaya sundu. Yazısını Twitter hesabından yüz binlerce takipçisiyle de paylaşan Taleb, Bitcoin’in değerinin ‘0’ olmasını söylemesinin yanı sıra blokzincir teknolojisinin de kullanışlı bir teknoloji olmadığını ileri sürdü.

“Bitcoin, para birimi bile olmadığını kanıtladı”

bitcoin

Yazarın öne sürdüğü ilk argüman, yapılan o kadar coşturmaya rağmen Bitcoin’in ‘hükümetsiz para birimi’ kavramını karşılamadığı hakkındaydı. Ona göre Bitcoin, bir para birimi bile olmadığını kanıtladı. Yazar, “Bitcoin’in para birimi olma konusundaki toplam başarısızlığı, para birimi değerinin enflasyonu tarafından maskelendi ve çok sayıda insanın söylemine faydasından çok önce girmesi için kârlar yarattı” ifadelerini kullandı.

Öne sürdüğü ikinci argümandaysa Taleb, Bitcoin’in ne kısa ne de uzun vadeli bir değer deposu olamayacağını belirtti. Altının Bitcoin’e karşı yan yana getirilmesini kullanan Taleb, “Altın ve diğer metaller büyük ölçüde bakım gerektirmez, tarihsel bir ufukta bozulmaz ve fiziksel özelliklerini zaman içinde yenilemek için bakım gerektirmez. Kripto birimleri, onlara sürekli bir ilgi gerektirir” sözlerini aktardı.

Yazarın öne sürdüğü son iki argümansa bazı analistlerin görüşlerinin aksine, Bitcoin’in güvenilir bir enflasyon koruması olmadığını ve ister hükümet zorbalığına ister diğer felaketlere karşı koruma amaçlı olsun, yatırımlar için güvenli bir liman olmadığını savundu. Taleb, zamanında Bitcoin’in ‘muhteşem bir fikir’ olduğunu söylemiş, ‘karışık sistemin ihtiyaçlarını karşıladığını, çünkü kaderine karar verecek hiçbir sahibin veya yetkinin olmadığını’ açıklamıştı.

Kaynak : https://markets.businessinsider.com/currencies/news/bitcoin-price-worth-zero-black-swan-author-nassim-taleb-blockchain-2021-6-1030544622
24
18
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
18
6
1
0