Üstü Açık Otomobillerde Yağmurdan Korunmanın Bir Yolu Olduğunu Biliyor muydunuz?

120
37
11
11
2
Yaz günlerinde çokça gördüğümüz üstü açık otomobillerde, yağmur yağarken korunmanın bir yolu bulunuyor. Eğer aracın aerodinamik özelliklerini keşfederseniz, uygun hızda giderken yağmur altında ıslanmazsınız.

Yaz günlerinde gördüğümüz üstü açık otomobillere imerenerek baktığınız olmuştur. Peki yağmur yağdığında durum nasıl? Yağmur yağarken bu araçlarda ıslanmamanın bir yolu var mı? Eğer arabanın aerodinamik sistemini anlarsanız bu sorunun cevabı evet, var.

Üstü açık otomobillerde, ön camın bittiği bölgeye ayrılma bölgesi denir. Hava akışı bu kısımdan sonra yolcuların olduğu yerin üzerinde yüksek türbülanslı bir havaya sebep olur. Eğer bu türbülansı doğru kullanabilirseniz, yağmurda ıslanmazsınız. Burada en önemli olan şey otomobilin ön camına ait açıdır. Daha belirleyici olması açısından;

Mazda'nın Miata modelini ele alalım. Bu otomobilin ön camının sahip olduğu açı, yaklaşık olarak 72 kilometre hızla gittiğinizde ıslanmanızı engeller. Açının oluşturmuş olduğu türbülans, yağmur damlalarının sizi ıslatmasını engelleyecektir. Şimdi bir başka modeli ele alalım:

Bu otomobil de Ferrari Portofino. Bu modelin camı dikkat ederseniz Mazda'ya oranla bir hayli eğik durumda. Bu noktada yapmanız gereken şey ise daha hızlı gitmek. Doğru hızı yakaladığınız anda, Mazda'ya benzer bir şekilde yağışlı bir havada ıslanmayacaksınız.

Bu bilgi aklınızın bir köşesinde dursun. Ancak yine de ıslanmamak için yağışlı havalarda hız yapmayın. Unutmayın ki canınız (ve başkalarının canı) her şeyden önemlidir.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/348179/stay-dry-in-rain-convertible/
120
37
11
11
2
Emoji İle Tepki Ver
120
37
11
11
2