Yenilenen Volkswagen Crafter, Türkiye'ye Geliyor: İşte Özellikleri ve Fiyatı

46
13
3
2
0
Volkswagen'in yolcu taşımak için üretmiş olduğu Crafter, ülkemizde de sıkça kullanılan modeller arasında. Yenilenen Volkswagen Crafter, Mayıs ayında Türkiye'de satılmaya başlanacak.

Alman otomobil devi Volkswagen, yenilenen Crafter modellerini Türkiye piyasasına sürmeye hazırlanıyor. Yolcu taşıma amaçlı kullanılan Volkswagen Crafter, ülkemizde yaygın olarak kullanılan araçların başında geliyor. İşte yenilenen Crafter:

Araç iki farklı versiyon olarak karşımıza çıkıyor. Bunlar Comfortline ve Highline. İki versiyon, standart donanımların pek çoğunu içeriyor. Highline ise standart donanımlara ek olarak gündüz sürüş farları, körüklü şoför koltuğu ve geniş ekranlı radyo gibi özellikleri barındırıyor. Highline'da bulunan şoför koltuğu ile alanında bir ilke imza atan Volkswagen, şoförlerin rahat sürüşü için tüm imkanları kullanmış durumda. Sırt ve bel haricinde baldır desteği de bulunan şoför koltuğu AGR Sertifikasına sahip. Sadece şoför konforunu düşünmeyen Volkswagen, yolcuların konforu için de rahat koltuklar tasarlamış. 16+1 ve 19+1 kişilik iki farklı seçeneğe sahip olan Crafter, okullara öğrenci taşınması için yeniden düzenlenen mevzuatları da içerisinde barındırıyor. Koltuklarda sensörler bulunuyor ve ilk kez bu modellerde kullanılan yüksekliği ayarlanabilen 3 noktadan gergili emniyet kemerlerine sahip.

Aracın teknik özelliklerine bakacak olursak, 177 beygir ve 2.0 litre motora sahip olan araç sınıfının en güçlülerinden. 8 ileri otomatik şanzımana sahip olan Crafter, bu özelliği ile de bir ilki üzerinde taşıyor. Servotronik direksiyona sahip olan araç, düşük hızlarda yumuşak bir hal alıyor ve park etme gibi işlemleri fazlasıyla kolaylaştırıyor. Araç hızlandığı zaman ise direksiyon sertleşiyor ve ani menevra imkanı azaltılıyor. Böylece sürüş güvenliği de sağlanmış oluyor. Bunların haricinde yenilenen Crafter şerit takip sistemi, şoför yorgunluğunu tespit eden sistemler ve rüzgarlı havalarda aracın savrulmasını engellemek için geliştirilmiş olan sistemlerle donatılmış durumda.

Sürüş güvenliği için bu kadarla yetinmeyen Volkswagen, İkincil Çarpışma Önleme Asistanı sistemini de Crafter'da sunuyor. Bu sayede kaza olduktan sonra araç duruyor ve ikinci bir kaza olma riskini ortadan kaldırıyor.

Tüm bu özellikleriyle birlikte Volkswagen Crafter, Mayıs ayında 245 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılmaya başlanacak.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/yeni-volkswagen-crafter-okul-ve-servis-turkiyede-4613105/
46
13
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
46
13
3
2
0