WhatsApp'a Aynı Hesabı Birden Fazla Cihazda Kullanma Özelliği Geliyor

93
24
9
5
2
WhatsApp’ın belki de en çok beklenen özelliklerinden biri olan çoklu cihaz desteği, uygulamanın son beta sürümünde görüldü. WABetaInfo’ya göre Facebook, önümüzdeki günlerde popüler mesajlaşma uygulamasında aynı hesabı 4 farklı cihazda kullanmaya izin verecek.

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, bir telefon numarası üzerine bağlanarak tek bir cihazda kullanılabiliyor. Bu durum bir kullanıcının birden fazla hesap açmasının büyük ölçüde önüne geçse de özellikle birden fazla cihaz kullanan kişilerde sorun oluşturabiliyor. Ortaya çıkan son beta sürümüne göreyse Facebook, WhatsApp’da bu durumu değiştirecek.

WhatsApp’a yakınlığıyla bilinen WABetaInfo’ya göre Facebook, tek bir WhatsApp hesabını birden fazla hesaba bağlama desteğini getirmeyi planlıyor. 4 cihaza kadar desteklenecek bu yeni özelliğin SMS’le gelen bir doğrulama koduyla gerçekleştirileceği açıklandı. Normalde bilgisayarlarda WhatsApp’a bağlanmak için WhatsApp Web’i kullanıyorduk. QR kodla bağlandığımız WhatsApp Web, tek başına çalışmadığı gibi telefonun internete bağlı olmadığı, ya da şarjının bittiği durumlarda erişilemiyordu. 

WhatsApp’a çoklu cihaz desteği

WhatsApp’a gelecek bu yeni özellikle birlikte sadece internet tarayıcıları üzerinden değil, telefon veya tabletle de WhatsApp’a erişebileceğiz. Üstelik bunun için muhtemelen ana telefonunuzun internete bağlı olması gerekmeyecek. Şu anda test aşamasında olduğu açıklanan bu yeni özelliğin ne zaman kullanıcılara sunulacağı şu an için bilinmiyor, ancak en kısa sürede daha somut bilgilere ulaşmayı umuyoruz.  Facebook’un bağlı cihazları yönetmek için bir kullanıcı arayüzü geliştirmeye devam ettiği de gelen bilgiler arasında.

Peki sizce WhatsApp’a gelecek çoklu cihaz desteği, kullanıcı deneyimi açısından faydalı olur mu? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-20-196-8-whats-new/
93
24
9
5
2
Emoji İle Tepki Ver
93
24
9
5
2