Wolfteam Dahil Yıllardır Çılgınlar Gibi Oynanan 7 Popüler Joygame Oyunu

33
8
4
3
1
Bugün oyunlar köşemizde bugünlerde Wolfteam Diriliş olarak da bilinen efsane Wolfteam oyununun yapımcısı Joygame şirketinin oyunlarına bakacağız. Joygame oyunları her yaştan oyuncu tarafından tercih edilebiliyor. Çünkü bu oyunlar ücretsiz olmasına rağmen kapsamlı yapımlar oluyor. Gelin hep birlikte bu oyunlara yakından bakalım.

Joygame, Türkiye’nin en başarılı oyun şirketleriden birisi konumunda yer alıyor. Bu başarının sırrı tabii ki de Wolfteam oyunundan geçiyor. Wolfteam büyük ihtimalle Türkiye’de gelmiş geçmiş en çok oynanan oyunlardan biridir. Hatta Wolfteam, indirme sayısı olarak da en başlarda gelir.

Biz de bizlere böylesine başarılı ve adeta bağımlılık yaratıcı bir oyunu kazandırdığı için Joygame hakkında bir yazı yazmak istedik. Yazımızda şirketin çok az bilinen bir oyunu da mevcut. Dilerseniz o oyunu da deneyebilirsiniz.

dark orbit

Yıllardır çılgınlar gibi oynanan Joygame oyunları (Özet liste):

Joygame PC oyunları:

  • Hounds: The Last Hope (PC)
  • Wolfteam (PC)

Joygame tarayıcı oyunları:

  • Dark Orbit (Tarayıcı)
  • Drakensang Online (Tarayıcı)
  • Seafight (Tarayıcı)

Joygame mobil oyunları:

  • Marvel Future Fight (Mobil)
  • Lineage 2: Revolution (Mobil)

Joygame, bir neslin en efsane ücretsiz FPS oyunlarından biri olan Wolfteam’in yapımcısı olan Türk bir şirket. Şirketin Türkiye temelli olması da yaptıkları oyunların tamamen Türkçe destekli olmasını sağlıyor.

Özellikler 2000’li yılların sonlarında ve 2010’lu yılların başlarında oldukça popüler olan Joygame, o dönem yaptığı ücretsiz ve düşük gecikmeyle oynanabilen oyunlar ile oyuncuların gönlünde adeta taht kurmuştu.

Tüm bunların yanında, Joygame destek açısından da oldukça iyi bir şirket. Üyelerine sahip çıkan, onları mutlu etmeye çalışan bir ekibe sahip. Eğer henüz üye değilseniz, Joygame giriş yapmak ya da kaydolmak açısından oldukça kolay bir arayüze sahip. Dilerseniz buradan kayıt olabilirsiniz.

marvel

Joygame oyunlarını yüklemek oldukça basit. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için yapmanız gereken ilk şey, buraya tıklayarak Joygame ana sayfa kısmına gitmeniz. Sonrasında sayfanın yukarısında bulunan PC Oyunları sekmesine tıklayarak tüm PC oyunlarını listeleyebilirsiniz.

Joygame PC oyunları sayfasına girdikten sonra dilediğiniz oyunun altında bulunan “Ücretsiz Oyna” tuşuna basarak, oyunun indirme tuşu bulunan kendi sitesine yönlendirileceksiniz. Burada da “Hemen Oyna” ya da “Hemen İndir” tuşuna basınca oyunun istemcisi inmeye başlayacak.

Daha sonra bu istemciyi bilgisayarınıza yükleyerek asıl oyunun indirmesini başlatabilirsiniz. İndirme bittiği zaman oyun oynanmaya hazır hale gelmiş olacak.

Joygame PC Oyunları:

İnsanlığı kurtarmak için savaştığınız Hounds: The Last Hope

hounds the last hope

  • Geliştirici: Buff
  • Çıkış Yılı: 2015
  • Platform: Microsoft Windows

Hounds: The Last Hope oynanış videosu:

Joygame’in iki bilgisayar oyunundan biri olan Hound: The Last Hope, Wolfteam’e oranla çok az bilinen bir oyun. 2015 yılında çıkışını yaptığı zaman beklediği ilgiyi görememiş olsa da bir şans verilebilir.

Oyunun türü tıpkı Wolfteam’in de olduğu gibi MMOFPS. İçerisinde çok fazla sayıda farklı oyun modu bulunuyor. Ücretsiz bir oyun olduğunu göz önünde bulundurursak, oyunun grafikleri için de olumlu şeyler söylemek mümkün.

Yazımızın başlarında, Joygame’in düşük gecikme sağlayan oyunlar yaptığını söylemiştik. Bunun en büyük sebebi, Joygame sunucularının Türkiye’de bulunuyor olması. Yani çok oyunculu bir oyun oynarken, bizden uzakta bir sunucuya bağlanmak gibi bir zorunluluğumuz yok.

Bir neslin sınıfta kalma sebebi: Wolfteam

wolfteam

  • Geliştirici: Softnyx
  • Çıkış Yılı: 2007
  • Platform: Microsoft Windows

Wolfteam oynanış videosu:

Wolfteam için şu ana kadar söylenmemiş ne söylenebilir bilmiyoruz. Bir neslin gerçekten de deliler gibi oynadığı bir oyun. Şimdilerdeyse Wolfteam Diriliş ismiyle anılıyor. Biz yine de bilmeyenler için söyleyelim, oyun MMOFPS türünde, 2007 yılında çıkış yapmış bir yapım.

Wolfteam çıkış yaptığından sonraki senelerde o kadar başarılı oldu ki, bugün Joygame’i olduğu yere getiren oyun Wolfteam diyebiliriz. Basitçe anlatmak gerekirse, Wolfteam’de savaşan iki taraf var. Bu taraflardan biri kurt adamlar, biriyse insanlar. İki takım da birbirini yok etmeye çalışıyor.

Tabii ki oyunun içinde herkesin kurt adam olduğu ya da kimsenin kurt adam olmadığı modlar da mevcut. Eğer Wolfteam’i henüz oynamamış insanlardansanız, her ne kadar eski de olsa en kısa sürede oyunu bir kez de olsa denemenizi öneriyoruz.

Joygame tarayıcı oyunları:

Dark Orbit:

dark orbit

  • Geliştirici: Bigpoint Games
  • Çıkış Yılı: 2006
  • Platform: Microsoft Windows

Dark Orbit oynanış videosu:

Dark Orbit, 2006 yılında çıkışını yaptıktan sonra 30 milyon oyuncu sayısına ulaşmayı başararak adını tarihe altın harflerler yazdırmış bir uzay-aksiyon oyunudur. Oyundaki amaç, uzayda bulunan 3 grubun bir üyesi haline gelerek gruplar arası savaşta öne geçmek.

Bu grupların isimleri Mars Mining Operations, Earth Industries Corporation ve Venus Resources Unlimited. Oyuna başlandığı zaman oyuncuya sıradan bir uzay gemisi veriliyor. Yolculuk boyunca bu gemi geliştirilerek yenilmez bir makineye dönüştürülebiliyor.

Oyunla ilgili en büyük artılardan biri, karmaşık gibi görünen bir yapıya sahip olmasına karşın tamamen Türkçe desteğine sahip olması. Bu yüzden oyuna sıfırdan başlayan biri bile zamanla işleyişe alışıp, kısa sürede zevk alabilir bir hâle gelebiliyor.

Drakensang Online:

drakensang online

  • Geliştirici: Bigpoint Games
  • Çıkış Yılı: 2011
  • Platform: Microsoft Windows

Drakensang oynanış videosu:

Drakensang, tarayıcı tabanlı oyunların aslında ne kadar kaliteli görselliğe ve iyi oynanışa sahip olabileceğinin göstergesi olabilir. İyi bir hikaye ve detaylı bir oynanış sunan Drakensang, bir tarayıcı oyununun sunması gereken şeyleri neredeyse eksiksiz bir şekilde karşımıza çıkarıyor.

Drakensang’de bulunan 4 adet sınıf var. Bu sınıflar Ejderha Savaşçısı, Çember Büyücüsü, Korucu ve Buhar Teknisyeni. Ejderha Savaşçısı dayanıklılık ve yüksek seviyelerde hasar verme güçlerine sahip. Yani klasik bir MMORPG oyunundaki “Warrior” sınıfına eş değer.

Çember Büyücüsü, “Mage” adı verilen sınıfla benzerlikler taşıyor. Korucu, RYO oyunlarında bulunan “Rogue” sınıfıyla benzer güçlere sahip. Buhar Teknisyeni ise Korucu sınıfına benziyor ancak aralarındaki fark, Buhar Teknisyeni’nin savaşmak için teknolojiden güç alıyor olması.

Seafight:

seafight

  • Geliştirici: Bigpoint Games
  • Çıkış Yılı: 2006
  • Platform: Microsoft Windows

Seafight da Dark Orbit gibi 2006 yılında yayınlanmış olan bir oyun. O dönemler AAA kalite oyunlarda, çok oyunculu modlar günümüzdeki kadar yaygın değildi. Bu yüzden de tarayıcı tabanlı oyunlar farklı oyunculara karşı rahatlıkla oynayabilme konusunda devreye giriyordu.

Seafight ise oyunculara bir korsan gibi yaşama şansı veriyordu. Bunu yaparken de başka korsanlardan daha güçlü olmak için savaşmak zorunda bırakıyordu. Her korsanın kendisine ait bir gemisi, zaman geçtikçe büyüyen bir mürettebatı ve ilk 24 saat dokunulmazlığı bulunuyor.

Bu dokunulmazlık süresi bittikten sonra sizi acımasız denizlere bırakan Seafight, çıktığı zaman açık denizlerde özgürce gemi sürebilme şansı tanıdığı için çok beğenilmişti. Şimdilerde neredeyse her oyunda gördüğümüz açık dünya kavramı, aslında tarayıcı tabanlı oyunlarda da kendisine sıkça yer buluyordu.

Joygame mobil oyunları:

Marvel Future Fight:

marvel future fight

  • Geliştirici: Netmarble
  • Çıkış Yılı: 2015
  • Platform: Android, iOS

Marvel Future fight oynanış videosu:

Marvel Future Fight, Marvel’ın son yıllarda hem sinema hem de oyun dünyasında yaptığı atağın ürünlerinden biri. Oyun, son dönemlerde çıkan filmlerle birlikte popülerleşen karakterlerin yanı sıra, Spider-Man gibi zaten uzun zamandır sevilen karakterlere de yer veriyor.

Hem Android hem de iOS işletim sistemli cihazlarda çalışabilen Marvel Future Fight, oynanış itibarıyla sıradan bir dövüş oyunundan daha fazlası. Oyunda çeşitli bölüm tasarımları bulunuyor. Bu bölüm tasarımları derinliğe sahip olduğu için mekanlarda dilediğiniz gibi gezinebiliyorsunuz.

Oyundaki amaç ise bahsettiğimiz mekanlarda bulunan düşmanları bir bir alt etmek. Bunu yaparken de yönettiğiniz karakterin dışında Captain America ve Iron Man gibi en çok sevilen Marvel karakterlerinden yardım isteyerek, onlarla yan yana savaşabiliyorsunuz.

Lineage 2: Revolution

lineage 2: revolution

  • Geliştirici: Netmarble
  • Çıkış Yılı: 2017
  • Platform: Android, iOS

Lineage 2: Revolution oynanış videosu:

Lineage 2: Revolution, mobil oyunlarda iddiasını kanıtlamış şirketlerden biri olan Netmarble tarafından yapıldı. Oyunun öne çıkan özelliği, mobil platformlara çıkan en iyi MMORPG’lerden biri olması.

Oyundan kısaca bahsetmek gerekirse, ilk olarak söylenmesi gereken şeylerden biri aslında çok eski bir markanın devamı olduğu. Lineage markası, mobil oyunlardan çok daha öncesinde bilgisayarlardan oynanan bir MMORPG oyunuydu.

Mobil platforma çıkış yapan Lineage 2: Revolution ise markanın MMORPG türündeki başarısının devamı niteliğinde. Oyunda normal bir MMORPG türüne mensup oyunda yapılabilen neredeyse her şey var.

Bahsettiğimiz oyunlara Joygame’in sitesinden rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Dileriz sizlerin oynayacak yeni bir oyun bulmasında yardımcı olabilmişizdir. Ülkemizin video oyunları anlamında emekleme dönemini atlatmasına yardımcı olan Joygame’e de burdan selam verebildiğimiz için mutluyuz.

33
8
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
33
8
4
3
1