İçinde Türkiye'den 1 Milyon Fotoğrafın Bulunduğu Tuhaf Site: WowTurkey

46
28
13
6
5
WowTurkey isimli tuhaf görünümlü internet sitesinin içinde 1 milyondan fazla Türkiye fotoğrafı bulunuyor.

WowTurkey fotoğrafçılık üzerine en ilgi çekici internet sitelerinden biri. Sitede Türkiye’de çekilmiş 1 milyondan fazla fotoğraf bulunuyor. Son 5 yıldır aktif 40 bin kullanıcısı olan, popüler bir internet sitesi burası. Siteyi daha önce duymamış yada sosyal medyada paylaşılan birkaç fotoğrafta görmüş olabilirsiniz.

Bu sitede klasik anlamda düşündüğümüz, yalnızca tarihi ve kültürel yerlerin fotoğrafları bulunmuyor. Buradaki Türkiye fotoğrafları, gerçekten ülkenin her yerinden çekilmiş fotoğraflar. Burada İstanbul’un Bağcılar semtinden yada Ankara’da bir market önünden çekilmiş fotoğraflar bulabililirsiniz. 

wowturkey kamil koç, wowturkey ege ulaşım

Genel anlamda WowTurkey bir forum sitesi. Burada herhangi bir fotoğraf, haber paylaşmak yada yapılan paylaşımlara yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor. Siteye üye olmak ücretsiz. Aynı zamanda paylaşılan fotoğrafların tam ve orijinal boyutta görmek için de yine üyelik gerekiyor.

WowTurkey ve internetin Fi tarihinden kalan tasarımı:

wowturkey kamil koç, wowturkey ege ulaşım

Böyle anlatılınca aklınıza klasik bir sosyal medya benzeri paylaşım sitesi gelmiş olabilir ama bu internet sitesini tuhaflaştıran en önemli özelliği, tasarımı. Bu fotoğrafçılık üzerine kurulmuş forum sitesinin tasarımı 2000’li yılların başından kalmış gibi. Hatta retro bile diyebiliriz. Her gün değişen ve görünümünü geliştiren popüler sosyal medya sitelerinin aksine WowTurkey, klasik tasarımını koruyor. 

WowTurkey internet sitesinin ana sayfasında her şey elinizin altında. Neyi, nerede bulabileceğinizi çok net olarak görebiliyorsunuz. İnternetin ilk yaygınlaştığı yıllardaki basit ve gösterişten uzak tasarımlar gibi. Sitenin oldukça fazla olan aktif kullanıcı sayısına baktığımızda denebilir ki, tasarım her şey değilmiş.

İstediğiniz her konuda başlık açabilirsiniz:

Bu internet sitesinde ülkeyi ilgilendiren genel konular hakkında başlıklar açabildiğiniz gibi yalnızca yaşadığınız şehri ilgilendiren, yerel bir problemi de dile getirebilirsiniz. Konu ne olursa olsun mutlaka bir hemşehriniz bu sitede sizi bulacak ve yorumlar üzerinden konuşabileceksiniz. Konular ne kadar hararetli olursa olsun, birbirinize asla küfür ve hakaret içeren mesajlar ve yorumlar gönderemezsiniz.

Eski topraklar sayesinde kültürler korunuyor:

Bu internet sitesindeki insanlar tarihi ve kültürel değerlerimizin de en büyük savunucularından. Eski kültürel değerler ve öğeler bu internet sitesinde pek çok başlık altında inceleniyor. Kimi kullanıcı özlediği değerlerden bahsederken, başka bir kullanıcı kaybolmaya başladığını düşündüğü başka bir kültürel değerden bahsedebiliyor. Bir başlık altında aynı kültürel değerlere sahip insanlar başlık konusu hakkında uzun uzun yorumlar aracılığıyla konuşabiliyorlar. 

Bu olay internet sitesinin en sevilen özelliklerinden biri gibi görünüyor. Burada konu başlığına katılsanız da katılmasanız da yorum yaparak, yerel ve ulusal kültürel değerler hakkındaki fikirlerinizi belirtebiliyorsunuz.

Gelişmiş puanlama sistemi:

Burası bir forum sitesi olduğu için elbette paylaştığınız her mesaj ve yorum için de oldukça fazla etkileşim alıyorsunuz. Bilinen sosyal medya uygulamalarının aksine WowTurkey sitesinde etkileşimleriniz yalnızca beğeniyle sınırlı kalmıyor. 

‘Beğendim, paylaştığın için teşekkürler, harika fotoğraflar, altına imzamı atarım, gereksiz mesaj, haklısın, konuyu saptırıyor, bilgilendirici’ gibi birbirinden farklı ve oldukça enteresan etkileşimler alabiliyor bu internet sitesindeki paylaşımlar.

Gerçek istatistik oranları ile WowTurkey:

wowturkey kamil koç, wowturkey ege ulaşım

En çok kullandığımız sosyal medya uygulamalarında bile bazen gerçek paylaşım, etkileşim ve aktif olma sürelerini göremiyoruz. Bu oranlar bazen manipüle ediliyor bazen de gerçekçi olmayan rakamlar verilerek farklı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Fakat WowTurkey internet sitesinde durum böyle değil.

Her 24 saatte bir yenilenen istatistik sayfasında güncel paylaşım oranlarını, sitede en çok vakit geçiren üyeyi ve sitede ne kadar vakit geçirdiğini, toplam mesaj, konu başlığı ve fotoğraf sayısını görebiliyorsunuz.

Hayatın içinden kareler:

Bu internet sitesinin en ilgi çekici yanlarından biri de elbette paylaşılan fotoğraflar. Günümüzde herkes en güzel, en çekici, en eğlenceli anların fotoğraflarını çekerek paylaşırken, bu sitede durum hiç de öyle değil. Genel anlamıyla zaten fotoğrafçılık üzerine bir forum sitesi olan WowTurkey’de Ordu balık pazarından aldığı uygun fiyatlı balıkların fotoğrafını paylaşan da var, Konya’da gezdiği ve sevdiği yerlerin fotoğrafını paylaşan da.

Burada kendi konu başlığınızı açıp, dilediğiniz fotoğrafları paylaşabilirsiniz. Kimse sizi yargılamayacak, tam aksine kendi arşivlerindeki fotoğraflarla açtığınız konu başlığını canlandıracaklar. Bu internet sitesi bir nevi amatör fotoğrafçılığın en özgür adreslerinden biri.

Samimiyet WowTurkey için ilk kural:

İnternet sitesinde yapılan paylaşımları ve yorumları incelediğinizde sonsuz bir samimiyet göreceksiniz. Sanki herkes gurbette bir hemşehrisini görmüş gibi, sanki herkes mahalle bakkalının önünde yada kahvede oturup konuşuyor gibi içten. Gösterişten uzak, yalnızca sağlıklı ve keyifli bir iletişim peşinde görünüyor tüm kullanıcılar.

Sosyal medyada görmekten en çok rahatsız olduğumuz zorbalık, küfür, saldırı yada hakaret bu internet sitesinde hiç yok. Olursa da adminler müdahale ederek mesajı yayından kaldırıyorlar. Herkesin bir nevi dostluk içinde olduğu bir dünya WowTurkey.

Oylama sistemi:

WowTurkey internet sitesinde fotoğraf paylaşımı, bilgi alışverişi ve günlük olaylar yapabileceğiniz gibi yerel yada ulusal konular hakkında da toplumun nabzını tutabilirsiniz. Hakkında fikir almak için anket şirketlerine çuvalla para vereceğiniz konular için bu sitede yalnızca bir konu başlığı açmanız yeterli. Maç sonuçlarının tahmininden, hangi oyun daha iyidir gibi konulara kadar pek çok farklı konuda birçok başlık bulunuyor sitede.

Oylanmasını istediğiniz, sonucunu merak ettiğiniz yada insanların ne düşündüğünü bilmediğiniz konular hakkında başlıklar açabilir ve kullanıcıların bu konuyu oylamalarını, fikirlerini sunmalarını isteyebilirsiniz. Bu başlıklar altında kullanıcılar hiçbir etki altında kalmadan fikirlerini sunuyorlar ve oylamalara katılarak sonuca etki edebiliyorlar.

Bu tasarama rağmen sıkılmıyorsunuz:

Popüler olarak kullanılan sosyal medya sitelerinde her şeyin bir sonu var. Son paylaşımları görüp, popüler konuları inceleyip, gönderileri beğenip, yorum yaptıktan sonra sıkılıp başka bir mecraya geçebilirsiniz ama WowTurkey internet sitesinde böyle bir durum yok. İster kendi şehrinizle ilgili yerel bir konu olsun, ister tüm ülkeyi ilgilendiren ulusal bir konu olsun, mutlaka istediğiniz konuyla ilgili bir başlık bulabilirsiniz.

İlginizi çeken konuyla ilgili bulduğunuz başlık altında istemediğiniz kadar fotoğraf bulabilirsiniz. Başka bir başlık altında tartışmalara katılabilirsiniz. Diğer bir başlıkta konuyla ilgili fikrinizi belirterek oylamaya katılabilirsiniz. Bir diğer başlık altında kafanızı kurcalayan bir soru sorarak kullanıcıların ilgi çekici fikirlerini öğrenebilirsiniz. 

Kısaca WowTurkey internet sitesinde yapacaklarınızın sınırı yok. İçinde 1 milyondan fazla Türkiye fotoğraf bulunan tuhaf site WowTurkey size aklınıza gelebilecek her şeyi sunuyor. Farklı site ve uygulamaların verdiği hizmetleri basit tasarımı ve kolay kullanılan alt yapısıyla size sunan internet sitesinin neden bu kadar popüler olduğunu anlamak pek de zor değil. Bu farklı dünyada kaybolmak isterseniz siz de siteyi ziyaret edebilirsiniz.

46
28
13
6
5
Emoji İle Tepki Ver
46
28
13
6
5