Xiaomi Mi Mix 4'ün Piyasanın En İyilerinden Olacak Kablosuz Şarj Hızı Ortaya Çıktı

31
1
1
0
0
Son yılların gözde akıllı telefon teknolojilerinden biri olan kablosuz şarj konusunda Xiaomi Mi Mix 4'ün ciddi bir atılım yapabileceği iddia edildi. Çin'de yayınlanan bir habere göre Xiaomi Mi Mix 4, 80 W kablosuz hızlı şarjı destekleyecek.

Her geçen gün daha az düğmeye ve daha az girişe sahip olan akıllı telefonlarımızdan kaldırılması beklenen girişlerden biri de şarj yuvaları. Bunun için firmalar kablosuz şarj teknolojilerine ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Yakın zamanda kulislerde dolaşmaya başlayan iddialara göre Xiaomi, en son 2018 yılında Mi Mix 3 ile karşımıza çıkan seriyi devam ettirecek. Xiaomi Mi Mix 4'ün en dikkat çekici özelliklerinden biri ise kablosuz hızlı şarj özelliği olacak. Telefonun kablosuz şarj hızı 80 W'ı bulacak.

Kabloyla bile o kadar hızlısı az

mi mix 4

Çinli MyDrivers'ta yer alan bir habere göre Xiaomi Mi Mix 4, sadece 120 W kablolu şarj özelliğine değil, aynı zamanda 80W kablosuz şarj özelliğine de sahip olacak. Bu da şu ana kadar akıllı telefonlarda gördüğümüz en yüksek kablosuz şarj hızına işaret ediyor.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Xiaomi 80 W kablosuz şarj hızını duyurmuştu ancak o dönemde bu teknoloji, tüketicilere sunulan akıllı telefonlarda kullanılabilecek durumda değildi. Böyle bir şarj hızıyla 4000 mAh'lik bir akıllı telefon bataryasının boş halinden tamamen dolu hale gelmesi sadece 19 dakika sürecek.

İddialara göre bu teknolojiyi kanlı canlı göreceğimiz ilk model ise Xiaomi Mi Mix 4 olacak. Ultra hızlı kablosuz şarj özelliğine sahip olacak telefon muhtemelen ona uygun olarak geliştirilmiş özel bir Xiaomi şarj cihazına ihtiyaç duyacak.

Mi Mix 4 için iddialar heyecan verici

mi mix 4

Son birkaç aydır sık sık gündeme gelen Mi Mix 4'ün tek dikkat çekici özelliği kablosuz hızlı şarj değil. Telefonda ekrana gömülü ön kamera bulunacağı ve haliyle ekranın çentiksiz olacağı daha önceki iddialar arasında yer alıyor.

Özellik anlamında baktığımızda da telefonun ekranının 1080p olacağı ve üst düzey Snapdragon 888 işlemci ile geleceği ifade ediliyor. Telefonun batarya kapasitesi olarak ise 4500 mAh işaret ediliyor. Bu batarya, yukarıda bahsettiğimiz hızlı şarj özelliklerine uygun olacak.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/xiaomi-mi-mix-4-leak-hints-at-seriously-speedy-wireless-charging
31
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
1
1
0
0