Xiaomi, Yeni Akıllı Telefonunda Samsung'un 64MP'lik Kamera Sensörünü Kullanacak

12
4
4
2
1
Xiaomi'nin yeni tanıtacağı akıllı telefonlarda Samsung'un en yeni kamera sensörü olan ISOCELL GW1'i kullanacağı belirtildi. 64 megapiksel çözünürlüğüne sahip olan bu sensör, benzerlerine oranla çok daha iyi bir performans sunuyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefonlar ve diğer tüketici ürünlerinin yanı sıra kendi donanım birimleri üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak ISOCELL GW1 olarak isimlendirdiği 64 megapiksel çözünürlüğüne sahip olan bir kamera sensörünü duyuran Samsung'un, bu sensörleri önümüzdeki aylarda piyasaya süreceği Galaxy Note10'da kullanacağını açıklamış ancak sonradan bu durumdan vazgeçildiği ifade edilmişti. Ortaya çıkan son bilgilere göre ise Samsung'un ISOCELL GW1 kamera sensörü, Xiaomi tarafından önümüzdeki dönemlerde üretilecek olan akıllı telefonlarda kullanılacak.

Samsung'un 64 megapiksel ISOCELL GW1 sensörü, piyasadaki diğer sensörlere oranla pek çok üstün özelliğe sahip. Bir pikselin oluşturulması için dört farklı pikseli birleştirme teknolojisine sahip olan ISOCELL GW1, kameraya gelen bir ışığın en iyi şekilde kullanılabilmesi için gerekli hesaplamaları yapabiliyor ve bu sayede ışığın nasıl kullanılması gerektiğini belirliyor. Super PD özelliğine de sahip olan sensör, bu sayede çok hızlı bir şekilde odaklama yapıyor ve fotoğraf çekmek isteyen bir kişinin beklemesi gereken süreyi ciddi anlamda kısalıyor. 

Bu sensörü Xiaomi'nin satın alması akıllara doğrudan Redmi'yi getiriyor. Ancak Xiaomi'den şu an için bu sensörlerin hangi ürünlerde kullanılacağı yönünde bir açıklama gelmedi.

Samsung'un bu üstün özellikli kamera sensörünü ilk olarak hangi telefonda göreceğimizi şimdilik söylemek zor olsa da büyük bir ihtimalle Samsung, önceliği kendi telefonlarına verecektir. Bu da akıllara Samsung'un A serisi telefonlarını biraz daha üst seviyeye çıkarma hedefini akıllara getiriyor. Önümüzdeki dönemlerde yeni Samsung A serisi akıllı telefonlarda bu sensörü görmemiz mümkün.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/06/xiaomi-samsung-cameras-smartphonecameras-smartphones.html
12
4
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
4
4
2
1