Yeni Call of Duty Oyununun Tanıtım Videosu Yayınlandı: İşte Edinilen İlk Bilgiler

34
7
1
0
0
Activision, Call of Duty'nin YouTube kanalı üzerinden bir tanıtım videosu yayınladı. Yayınlanan tanıtım videosu, yeni Call of Duty oyunuyla ilgili bazı detayları gözler önüne seriyor. Tanıtım videosuna göre oyun, ABD ile Rusya arasında yaşanan gerçek olaylardan esinlenecek. Oyun, 26 Ağustos'ta duyurulacak.

Video oyun sektörünün köklü isimlerinden bir tanesi olan Activision, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarla her yıl yeni bir "Call of Duty" oyunu duyuracaklarını müjdelemişti. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Call of Duty: Modern Warfare'ın piyasaya sürülmesinden sonra yapılan bu açıklama, Call of Duty hayranlarını fazlasıyla sevindirmişti. 

Activision, Call of Duty: Modern Warfare'ın ardından "Warzone" isimli ücretsiz bir Call of Duty oyunu daha yayınladı. Bu oyun, oyunseverlere etkileyici bir battle royale deneyimi sunuyordu. Oyun, kısa bir süre içerisinde o kadar popüler hale geldi ki 75 milyondan fazla oyuncu, Call of Duty: Warzone'u indirdi. Ve Activision ekibinin son hamlesi de şimdi açığa çıktı. Şirket tarafından hazırlanan bir tanıtım videosu, yeni Call of Duty oyununu açıkça gözler önüne seriyor.

Activision

Yayınlanan bir fragman, yeni Call of Duty oyunundan bazı detaylar sunuyor

Activision ekibi, Call of Duty'nin YouTube kanalı üzerinden bir tanıtım videosu yayınladı. Yayınlanan tanıtım videosu, yeni Call of Duty oyunuyla ilgili önemli bilgiler veriyor. Örneğin yeni Call of Duty oyunu, gerçekten yaşanmış olaylara değinecek. Ancak bu fragman, bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Bu soru işaretleri oyunun yeni nesil mi olacağı, isminin ne olacağı ve oyunun aslında neye benzeyeceği olarak karşımıza çıkıyor.

Activision ekibinin paylaştığı tanıtım videosu, "Know Your History", yani Geçmişini Bil başlığıyla yayınlanıyor. Üstelik oyun içerisinde buna vurgu yapılarak, geçmişte yaşanan olayların ilerleyen zamanlarda yeniden yaşanabileceği açıklanıyor. Peki bu oyun ne anlatıyor? Yaklaşmakta olan yeni Call of Duty oyunu, hayranlarına neler vadedecek? Hyadi hep birlikte, Activision'ın tanıtım videosunda yer alan detaylara yakından bakalım.

Activision, oyunu Call of Duty Black Ops: Cold War olarak isimlendiriyor (en azından şimdilik)

Call of Duty Black Ops: Cold War

Tanıtım videosunda yer alan görüntülere göre, Activision yeni Call of Duty oyununu Black Ops Cold War olarak isimlendirmeyi planlıyor. "Cold War" ibaresi, tarihin önemli olaylarından bir tanesi olan Soğuk Savaş'ı tasfir ediyor. Bu da akıllara doğrudan Rusya-ABD gerilimini getiriyor ki bu durum hem doğru bir yaklaşım hem de Activision, oluşturduğu tanıtım videosunda bu konuya açıkça vurgu yapıyor. Yani oyunda ABD ile Rusya ikilisinin gerilimlerine şahit olacağız.

Activision tarafından hazırlanan tanıtım videosunda, eski bir KGB Ajanı olan Yuri Bezmenov'un bazı açıklamaları bizleri karşılıyor. Bezmenov'un verdiği gerçek bir röportaj sırasında karşımıza çıkan yanıp sönen metinlerse, "Perseus" kod adlı bir casustan ve bu casusun ABD'yi yıkma planlarından bahsediliyor. Bu casus, tahmin edilebileceği üzere Sovyet Rusya için çalışıyor.

Call of Duty

*Görsel Call of Duty: Modern Warfare 2'ye aittir.

Tanıtım videosunda kafa karıştıran bir detay var. Bu detay, oyunun Soğuk Savaş ile ilişkilendirilmesi. Şöyle ki ABD hükümeti, İkinci Dünya Savaşı sırasında nükleer silah üretmek için Manhattan Projesi'ni başlatmıştı. Ancak casuslar, bir şekilde ABD'nin nükleer sırlarını çalmayı başarmışlardı. Hatta o dönemlerde bilgilerin çalınmasını sağlayan casuslardan bir tanesinin kod adı "Perseus" olarak geçiyordu. CIA tarafından hazırlanan bir makalede de yer alan bu veriler, yaklaşmakta olan Call of Duty oyunuyla ilgili kafaları karıştırıyor. Çünkü tanıtım videosu Soğuk Savaş, yaşanan gerçek olay ise İkinci Dünya Savaşı dönemlerine denk geliyor.

Yeni Call of Duty oyunu, 26 Ağustos'ta duyurulacak

Activision tarafından hazırlanan tanıtım videosunda, 26 Ağustos'ta bu oyunun tüm detaylarıyla duyurulacağına değiniliyor. Yani o gün geldiğinde, yeni Call of Duty oyununun tüm detaylarıyla tanışma imkanı yakalamış olacağız. Activision ekibinin yapacağı açıklamalar, oyunun çıkış tarihini ortaya koyarken kafalardaki soru işaretlerini de giderecek. Dilerseniz artık sizleri, yeni Call of Duty oyununun tanıtım videosuyla baş başa bırakalım.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/19/21376314/call-of-duty-black-ops-cold-war-treyarch-raven-activision
34
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
34
7
1
0
0