Önemli Yeteneklere Sahip Yerli Drone Timi 'Salgur' ile Tanışın (Video)

54
5
0
0
0
Asis Elektronik tarafından geliştirilmiş olan ve Salgur olarak adlandırılan drone timi gözetleme, dinleme ve saldırı yapabiliyor.

Ülkemiz savunma alanında yenilikçi çözümler ve ürettikleri silahlar ile göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Değişen koşullara ayak uydurmayı başaran ülkemiz, bu konuda çalışmalarını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Asis Elektronik'in savunma sanayisi üzerinde çalışan şirketi Asisguard, üretmiş olduğu yeni bir drone sistemini 14'üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) sergileyecek. 

Salgur'un özelliklerine gelecek olursak; keşif, dinleme, gözetleme ve saldırı yetenekleri bulunuyor. HD ve termal kameraları bulunan tim, 6 farklı drone kullanılarak birlikte yönetilebiliyor ve merkezle irtibatı kesilse bile verilen görevi tamamlayabiliyor. Tamamen yerli ve milli yazılımların kullanılmış olduğu Salgur, GPS olmadan da çalışabiliyor, yapay görü ile kendi rotasını belirleyebiliyor. Kapalı ve açık alanlarda kullanılabilen Salgur, 25 dakika boyunca havada kalabiliyor ve 2 kilometre mesafeden kontrol edilebiliyor. 

10 santimetre büyüklüğe sahip olan Sulgar; yüz, ses, yazı gibi pek çok şeyi tanıyabilme özelliğine sahip. Bunun haricinde keşif modu da bulunan Sulgar, hedef bölgeye girerek burada sesleri kaydedebiliyor ve kameralar ile görüntüleri iletebiliyor. Saldırı modunda ise tehditleri etkisiz hale getirebiliyor.

Asis Elektronik, Twitter üzerinden Salgur'a ait bir de tanıtım videosu paylaştı. İşte o video:

Kaynak : https://www.haberturk.com/turkiye-nin-mikro-drone-timi-goreve-hazir-2445448-ekonomi
54
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
54
5
0
0
0