Yeni Yerli Taarruz Halikopteri Atak-2'nin İlk Fotoğrafı Paylaşıldı

64
4
4
2
0
AA, yerli ve milli ağır sınıf taarruz helikopteri Atak-2'nin IDEF 2019'da sergilenecek tam boy modelinin fotoğrafını paylaştı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Atak-2 adlı ağır sınıf taarruz helikopterinin tam boy bir modelini Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) ilk kez gün yüzüne çıkaracak. 22 Şubat tarihinde TUSAŞ ile Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında imzalanan anlaşma ile çalışmalarına başlanan helikopter böylece ilk kez tam olarak görülmüş olacak.

AA, uluslararası bir fuarda sergilenerek rakiplerine gözdağı verecek olan Atak-2 ağır sınıf taarruz helikopterinin fuara hazırlık aşamasındaki bir fotoğrafını çekmeyi başardı. Fotoğrafa göre yerli ve milli helikopterimiz olan Atak-2, fuar boyunca yerli mühimmat modelleriyle birlikte ihtişamlı bir şekilde sergilenecek.

TUSAŞ ve SSB tarafından başlatılan Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu konudaki ihtiyaçlarını yerli ve milli çözümlerle karşılamak için yürürlüğe konuldu. Projeyle birlikte ileri teknoloji hedef takip ve görüntüleme sistemlerine sahip etkin ve caydırıcı bir taarruz helikopterinin üretilmesi planlandı.

Projeye göre Atak-2 helikopteri, halihazırda TSK’nın envanterinde bulunan Atak helikopterine göre neredeyse 2 kat yük kapasitesine sahip olacak. Dünya üzerinde bu kadar yüksek yük taşıma kapasitesine sahip yalnızca 2 helikopter bulunuyor. Planlara göre Atak-2’nin ilk test uçuşu 5 yıl sonra gerçekleştirilecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/iste-turkiyenin-yeni-taarruz-helikopteri-41197317
64
4
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
64
4
4
2
0