Yerli Elektrikli Otomobilin Ön Gösterim Tarihi Açıklandı

255
126
33
20
18
Yerli elektrikli otomobil projesiyle ilgili önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin ön gösterim tarihi olarak aralık ayını işaret etti.

Geçtiğimiz gün yaptığımız haberde, Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak’ın 2022 yılında yerli elektrikli otomobillerin piyasaya çıkacağına dair açıklamasını sizlerle paylaşmıştık. Bugün de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, heyecanla beklenen araca dair ön gösterimin aralık ayında yapılacağını duyurdu.

Bosch Türk Forumu'nda konuşan Karakaş, Türkiye'nin Otomobili Projesi'ne sıkı sıkıya bağlı olduklarını ve başarılı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını aktardı. Türkiye’nin teknoloji konusunda sinerji yaratacak şirketleri ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Karakaş, “2022 yılında C segmentte elektrikli SUV araçla pazara giriyoruz. 2-3 yıldan sonra AB merkezli ihracat pazarlarına yönlendirmek istiyoruz” dedi.

elektrikli yerli otomobil

Yerli otomobilin 2022 yılında piyasaya çıkana kadarki süre zarfında ne yapacaklarının hafta hafta, ay ay programlandığını belirten TOGG CEO’su Karakaş, geniş bir mobilite ekosistemi oluşturacaklarını söyledi.

Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Türkiye’de üç yıl içinde 200 bin elektrikli aracın satılacağını öngördüklerini belirterek, bu alanda itici gücün yerli elektrikli otomobil olacağını dile getirmişti.

Yapılan son araştırmalara göre, Avrupa’daki elektrikli otomobil sayısı 1 milyonu geçmiş durumda. Bu alanda liderlik, 36.500 adet satışla Norveç’in olurken, onu sırasıyla Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa takip ediyor.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/378883/yerli-otomobilin-gosterilecegi-tarih-aciklandi/
255
126
33
20
18
Emoji İle Tepki Ver
255
126
33
20
18